City deelt tik uit aan United en komt elf punten los

10 december 2017, 19:31

Manchester City heeft goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de Premier League. Op Old Trafford wist de koploper nummer twee Manchester United met 1-2  te verslaan. Daardoor loopt het verschil tussen beide ploegen op naar elf punten.

In de beginfase was het nog een beetje aftasten van beide kanten. In het eerste half uur vielen dan ook nog niet heel veel kansen te noteren. Twee minuten voor rust kwam Manchester City op voorsprong. David Silva, van wie het meespelen eerder deze week nog onzeker was, schoot van dichtbij raak. Manchester United liet het daar echter niet bij zitten en nog voor de pauze stond de 1-1 op het scorebord. Fabian Delph zat mis en Marcus Rashford wist te profiteren.

Vlak na rust kwam City opnieuw op voorsprong. Na een standaardsituatie kwam de bal met wat geluk bij Nicolás Otamendi terecht. Hij schoot vervolgens de 1-2 binnen. De bezoekers kregen ook nog een goede kans op de derde treffer. Maar Kevin De Bruyne zag zijn inzet gekeerd worden door David de Gea.

Ook Manchester United had nog kunnen scoren in de slotfase. Doelman Ederson reageerde echter attent op de poging van Romelu Lukaku en voorkwam zo de gelijkmaker. Het gevaar was daarna nog niet geweken, maar met fantastische reflexen groeide Ederson uit tot de held van Manchester City.

Door de zege heeft Manchester City nu een voorsprong van elf punten op nummer twee Manchester United. Nummer drie Chelsea heeft veertien punten minder dan de koploper.