Lyon komt na sterke slotfase goed weg tegen Amiens

10 december 2017, 17:23

Olympique Lyon is er op de valreep in geslaagd om drie punten te pakken tegen Amiens. Door twee doelpunten in de laatste tien minuten van de wedstrijd boog de nummer twee van Frankrijk een 1-0 achterstand toch nog om in een overwinning.

De thuisploeg kwam al na tien minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Serge Gakpe. Olympique Lyon zag concurrenten Paris Saint-Germain en AS Monaco eerder dit weekend winnen en dus wist de ploeg dat er drie punten gepakt moesten worden. Lyon, met Memphis Depay en Kenny Tete in de basis, slaagde er in de eerste helft echter niet in om een schot op doel te produceren.

Wel werd een doelpunt van Tete afgekeurd. De verdediger leek binnen te koppen na een vrije trap van Memphis, maar de scheidsrechter oordeelde dat de oud-Ajacied buitenspel stond. In de herhaling bleek echter dat Tete de bal niet raakte, waardoor het doelpunt geldig had moeten zijn.

Lyon kwam in de tweede helft een stuk beter uit de kleedkamer, maar het duurde tot tien minuten voor tijd tot de gelijkmaker viel. Houssem Aouar zorgde voor de 1-1. Even daarna kwam Lyon goed weg, want Amiens miste nog een strafschop die de 2-1 had kunnen betekenen. Het waren echter de bezoekers die de volle buit pakten. In de slotseconde van de wedstrijd maakte Aouar zijn tweede van de middag: 1-2. Daardoor blijft nummer twee Lyon in het voetspoor van PSG.