Giroud bezorgt Arsenal op valreep punt bij Southampton

10 december 2017, 15:28

Arsenal is aan haar tweede opeenvolgende nederlaag in de Premier League ontsnapt. De Londense club pakte zondag in de uitwedstrijd tegen Southampton op de valreep een punt (1-1). Vorige week verloor Arsenal voor eigen publiek de kraker tegen Manchester United met 1-3.

Arsenal keek lange tijd tegen een 1-0 achterstand aan in het St. Mary's Stadium. Southampton kwam al in de derde minuut op voorsprong door toedoen van Charlie Austin. Voormalig Eredivisie-speler Dusan Tadic bediende de spits met een keurige steekpass.

Arsenal probeerde daarna wel een gelijkmaker te forceren, maar Southampton gaf achterin weinig weg. Na een uur was de gastheer dicht bij de 2-0: een inzet van Oriol Romeu raakte de lat. Twee minuten voor tijd had Arsenal wel succes via Giroud. De Franse invaller kopte raak uit een voorzet van Alexis Sánchez vanaf links en bezorgde Arsenal daarmee een punt.

Arsenal heeft nu 29 punten en staat daarmee samen met Liverpool op de vierde plaats in de Premier League. Liverpool speelt later op de dag (aftrap 15.15 uur) nog wel de derby tegen Everton. Southampton, waar Virgil van Dijk in de basis stond en Wesley Hoedt op de bank bleef, is met achttien punten een middenmoter.