Roda JC houdt stand en pakt een terecht punt tegen FC Groningen

10 december 2017, 14:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Roda JC heeft in eigen huis een punt gepakt tegen FC Groningen. In een ijskoudduel waren de Limburgers met de Scandinavische uitblinker Simon Gustafson, die tweemaal scoorde, voor de pauze op het besneeuwde veld heer en meester. Maar in de tweede helft was het veld beter bespeelbaar en de voorsprong van Roda JC als sneeuw voor de zon verdwenen, dankzij Tom van Weert en een rode kaart van Adil Auassar. De aanvaller van FC Groningen vergat echter zijn derde te maken, waardoor beide ploegen één punt kregen: 2-2.

De gevoelstemperatuur was min tien graden Celsius in Kerkrade. Alle amateurwedstrijden in Limburg werden afgelast. De ANWB had 'code oranje' afgegeven en dat allemaal voor de verste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen. Toch werd er gewoon gevoetbald tussen tussen Roda JC en FC Groningen en met name de thuisploeg ging goed om met de bizarre omstandigheden. Een wit veld, oranje-bal en een voortdurende sneeuwval maakte voetbal over het veld onmogelijk. Het meeste ging dan ook door de lucht via hoge ballen en op duelkracht drong Roda JC de bezoekers achteruit. De kleine tienduizend bezoekers die de kou hadden getrotseerd, kregen waar voor hun geld.

De omstandigheden werden gedurende het duel beter en dat was mede te danken aan de dweilpauze die na een klein half uur werd ingelast. Daarbij werd het hele veld sneeuwvrij gemaakt. Eerder al had Hidde Jurjus tijdens een blessurebehandeling zelf het heft in handen genomen door met een schep zijn strafschopgebied schoon van sneeuw te maken. Zijn doel hield hij echter niet schoon: de eerste échte kans van het duel voor FC Groningen werd na 37 minuten binnengegleden door Tom van Weert. Jesper Drost gaf de bal vanaf de achterlijn voor na een pass van Django Warmerdam, al had die pass een handje van buitenspel.

Ondanks dat FC Groningen een man meer had én het veld door de opruimwerkzaamheden en het doorkomende zonnetje prima bespeelbaar was geworden, werden de gasten weinig gevaarlijk. Van Weert had twee kansen om zijn derde treffer te maken en zijn ploeg de zege te bezorgen. Eerst probeerde hij met een lobje Jurjus te passeren, die poging belandde echter op de dak van het doel. Na een voorzet van Te Wierik kreeg hij van dichtbij kans nummer twee. Die bal werkte hij echter naast. En zo kwam er geen winnaar in Limburg: 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen