Stöger volgt Bosz op als coach van Borussia Dortmund

10 december 2017, 12:37

Een week na zijn ontslag bij 1. FC Köln heeft Peter Stöger weer werk. De 51-jarige Oostenrijker is zondag gepresenteerd als nieuwe coach van Borussia Dortmund, waar hij de opvolger is van Peter Bosz. Laatstgenoemde kreeg zaterdagavond, 163 dagen na zijn aanstelling bij de club, in een gesprek met het bestuur te horen dat hij geen toekomst meer heeft op het Signal Iduna Park.

Na in eigen land trainer te zijn geweest van onder meer Grazer AK en Austria Wien werd Stöger in 2013 gepresenteerd als trainer van 1. FC Köln. In de afgelopen jaren boekte hij met die Geißböcke goede resultaten - afgelopen seizoen werd zelfs Europees voetbal behaald - maar deze jaargang verloopt tot dusver dramatisch. Köln is na veertien wedstrijden nog zonder overwinning en staat onderaan in de Duitse competitie.

"Peter Stöger heeft het team uitstekend ontwikkeld bij Köln", licht Dortmund-manager Michael Zorc de keuze voor Stöger toe. Directeur Hans-Joachim Watzke ging daarvoor in op de situatie-Bosz: "We zijn op een goede manier uit elkaar gegaan. Het was een heel emotioneel gesprek, maar wel netjes. Namens iedereen van Dortmund wil ik hem bedanken. Wij beschouwen hem nog steeds als een geweldige coach en mens."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen