Officieel: Dortmund stuurt Bosz weg na dramatische reeks

10 december 2017, 12:37   Bijgewerkt: 10 december 2017, 14:07

Peter Bosz is 163 dagen na zijn aanstelling ontslagen als coach van Borussia Dortmund, zo heeft de Duitse club zondag bekendgemaakt op een persconferentie. De 54-jarige oefenmeester moet boeten voor de tegenvallende resultaten van de laatste maanden.

Dortmund kwam zaterdag voor de achtste keer op rij niet tot winst in de Duitse competitie. Het verloor op het eigen Signal Iduna Park met 1-2 van laagvlieger Werder Bremen. Door de slechte reeks is Dortmund afgegleden naar de zevende plaats in het klassement. Na vijftien speeldagen heeft het al dertien punten achterstand op koploper Bayern München. Met negentien punten uit de eerste zeven wedstrijden kende Bosz nochtans een vliegende Bundesliga-start bij BVB, maar daarna werden in acht duels nog maar drie punten gepakt.

In de Champions League was Dortmund ook kansloos. In een groep met Tottenham Hotspur, Real Madrid en APOEL Nicosia pakte het slechts twee punten, allebei dankzij gelijke spelen tegen APOEL. Omdat Dortmund een beter doelsaldo had dan de Cyprioten mag het als nummer drie van de poule wel verder in de Europa League, maar dat was niet voldoende voor Bosz om zijn baan te kunnen behouden.

Bosz bereikte vorig seizoen, in zijn eerste jaar bij de club, de Europa League-finale met Ajax. Daarin verloor de Amsterdamse club van Manchester United, desondanks had Dortmund genoeg gezien en haalde het Bosz binnen als opvolger van Thomas Tuchel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen