Van Gaal: "Blind heeft ook ongelooflijk veel pech gehad"

10 december 2017, 11:35

Louis van Gaal is van mening dat Danny Blind 'ongelooflijk veel pech' heeft gehad in zijn periode als bondscoach van het Nederlands elftal. Met Van Gaal als eindverantwoordelijke en Blind als assistent werd Oranje in 2014 derde op het WK, maar twee jaar later ontbrak het op Euro 2016. Blind was in de laatste fase van de kwalificatiecyclus de bondscoach, na de breuk met Van Gaals opvolger Guus Hiddink.

"Ik vind dat hij in die fase ongelooflijk veel pech heeft gehad. Als trainer kan je er namelijk niets aan doen dat spelers individuele fouten maken. Ga maar nakijken hoe die tegendoelpunten vielen. Het waren echt ongelooflijke individuele fouten. Dat had mij ook kunnen overkomen", aldus Van Gaal bij FOX Sports-programma De Tafel van Kees.

Van Gaal noemt Bruno Martins Indi als voorbeeld. "Hij speelde bij mij altijd. Maar als hij dan zo'n domme fout maakt, dan is daar niets tegen opgewassen", doelt hij op IJsland-thuis in september 2015. In dat duel kreeg Martins Indi al na 32 minuten een rode kaart. Uiteindelijk ging het Nederlands elftal met 0-1 ten onder in Amsterdam, mede daardoor greep het naast een ticket voor het EK 2016.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen