Castro had twee keer te weinig tijd om te reageren

10 december 2017, 09:54

Bram Castro ging zaterdag in de uitwedstrijd tegen AZ in de fout bij de eerste twee tegengoals van zijn club Heracles Almelo. De Overijsselse club zou uiteindelijk met 5-0 verliezen in het AFAS Stadion.

"Het schot was dichtbij, waardoor ik geen tijd meer had om te reageren. Ik verwachtte een voorzet, maakte me breed en toen ging de bal via m'n handen het doel in", aldus Castro bij Tubantia over de 1-0. Over de 2-0: "Ik verwachtte dat Paul Gladon, die kort voor me stond, de bal weg zou trappen. Die beweging maakte hij ook, maar zonder de bal te raken. Toen had ik geen tijd om m'n beweging te veranderen."

Castro erkent dat hij fout zat, maar voelt zich niet de schlemiel van de avond. "Je kan zeggen dat je AZ op weg helpt. Maar of het nou door klungelmomenten komt of doordat je wordt weggespeeld, je verliest drie punten. Daar gaat het uiteindelijk om", blijft hij nuchter. Castro hoopt ervan te leren. "Of je nou één of achttien jaar voetbalt, je bent met je vak bezig en je wil elke wedstrijd zo goed mogelijk presteren. Als dat niet lukt, neem je dat mee en probeer je ervan te leren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen