Internazionale slaat aanval Juventus op koppositie af

9 december 2017, 22:58   Bijgewerkt: 9 december 2017, 23:09

De Derby d'Italia tussen Juventus en Internazionale, de grootste wedstrijd in de Serie A, heeft zaterdag geen doelpunten opgeleverd. Voor eigen publiek in Turijn kreeg Juventus de betere kansen, maar het wist Inter-keeper Samir Handanovic niet te passeren. Zodoende sloeg Internazionale een aanval op de koppositie af.

Inter heeft na het gelijkspel in Turijn veertig punten uit zestien wedstrijden en is nog steeds ongeslagen. Juventus heeft nu 38 punten en staat daarmee samen met Napoli op de tweede plaats. Napoli, dat vorige speelronde de kraker tegen Juventus verloor en deze week in de Champions League onderuit ging bij Feyenoord, speelt zondag nog een thuiswedstrijd tegen middenmoter Fiorentina en wordt bij winst lijstaanvoerder.

Dat Inter voor slechts één punt naar de rivaal uit Turijn was gekomen, werd al snel duidelijk. De bezoekers hadden voor rust weliswaar meer balbezit dan de thuisclub, maar het was Juventus dat de betere mogelijkheden kreeg. Inter ondernam voor de doelwissel niet eens een doelpoging, in het tweede bedrijf losten de bezoekers tenminste nog zes schoten totaal.

Met name Mario Mandzukic kreeg een aantal mogelijkheden om Juventus de volle buit te bezorgen, maar hij had geen geluk in de afwerking. In de negende minuut keerde Handanovic een kopbal van de Kroatische spits. In de rebound kreeg Mandzukic een nieuwe kans, maar ditmaal haalde Miranda zijn inzet van de lijn.

Vlak voor de pauze was Mandzukic opnieuw kansrijk met het hoofd. Na een voorzet van Juan Cuadrado vanaf rechts kopte hij op doel, waarbij hij de bovenkant van de lat raakte. Ook in de tweede helft waren de betere mogelijkheden voor Juventus, opnieuw via met name Mandzukic, maar Handanovic hield Inter op de been. De Sloveense sluitpost maakte na de rust vijf reddingen en acht in de hele partij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen