Heerenveen morst na late 2-2 weer punten op eigen veld

9 december 2017, 20:52

SC Heerenveen en VVV-Venlo winnen de afgelopen maanden nauwelijks en dat is beide ploegen zaterdagavond opnieuw niet gelukt. In een onderhoudend duel in Friesland werd het door een late treffer van Ralf Seuntjens 2-2. Het is niet voor het eerst dat de Venlonaren in een uitwedstrijd in de slotfase een punt meenemen. Lennart Thy had VVV na tien minuten op voorsprong gezet. Denzel Dumfries en Henk Veerman, die prima speelde, bogen die achterstand om, maar Seuntjens bepaalde het eindresultaat op 2-2.

Onderhoudend eerste bedrijf

Het tot dan toe laconiek ogende Heerenveen kwam gaandeweg de eerste helft beter in zijn spel. Na twintig minuten kwamen de Friezen langszij. Uit een lange bal van Stijn Schaars kopte Dumfries op knappe wijze raak. De vleugelverdediger timede goed, sprong hoger dan VVV-verdediger Roel Janssen en gaf Lars Unnerstall het nakijken: 1-1.

Heerenveen kan goed begin na rust geen kracht bijzetten

De eerste echte mogelijkheid na rust was meteen raak. Scheidsrechter Dieperink besloot niet te fluiten voor een overtreding van Vito van Crooij op Yuki Kobayashi. De Japanner lag geblesseerd op de grond, maar Heerenveen voetbalde door. Dat wierp zijn vruchten af, want Veerman schoot op behendige wijze raak: 2-1. VVV werd daarna een tijdje overlopen door de ploeg van Streppel, maar wist erger te voorkomen.

Het lukte Heerenveen ook in het vervolg niet om de genadeklap aan VVV uit te delen, waardoor de Limburgers in de wedstrijd bleven. Een kleine tien minuten voor tijd werd het slotoffensief ingezet en dat ging niet zonder resultaat. Uit één van de lange ballen richting het strafschopgebied kwam de bal voor de voeten van Van Crooij, die besloot het doel van Hahn onder vuur te nemen. Invaller Ralf Seuntjens, die niet kon starten wegens een vleeswond, veranderde de bal van richting en liet Hahn verbouwereerd achter: 2-2.

Daardoor wint Heerenveen wederom niet in een thuisduel en is het met slechts één thuisoverwinning in dit seizoen de slechtst presterende ploeg in eigen huis. VVV flikte hetzelfde als onder andere in Arnhem, Groningen en Rotterdam: de Venlonaren keren door een late goal met één punt huiswaarts en dat zal niet tot ontevreden reacties leiden in het Venlose kamp.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen