Bosz wint wéér niet: Werder te sterk voor Dortmund

9 december 2017, 17:38

Peter Bosz is voor de achtste keer op rij niet tot winst gekomen met Borussia Dortmund in de Duitse competitie. De ploeg van de Nederlandse coach ging zaterdag in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Werder Bremen met 1-2 onderuit. Bayern München won met 0-1 bij Eintracht Frankfurt, RB Leipzig kwam in de eigen Red Bull Arena niet langs FSV Mainz 05 (2-2).

Ook Werder wint van Dortmund

Na een reeks van zeven duels waarin slechts drie punten werden gepakt, keek Dortmund zaterdag op het eigen Signal Iduna Park bij rust tegen een 0-1 achterstand aan in de ontmoeting met Werder Bremen. Maximilian Eggestein knalde de bezoekers in de 26ste minuut, na twee kapbewegingen en ongedekt, met een overtuigend schot op voorsprong. De 0-1 van Werder was verdiend, omdat Dortmund amper indruk kon maken.

Direct na de pauze bracht Bosz André Schürrle en oud-Feyenoorder Nuri Sahin binnen de lijnen en met hen ging het beter lopen. Dat leidde in de 57ste minuut tot de gelijkmaker van Pierre-Emerick Aubameyang. De spits uit Gabon frommelde de bal in het doel nadat Shinji Kagawa het leder breed had gelegd met het hoofd. Schürrle stond met een mooie pass, na slecht uitverdedigen van Werder, aan de basis van de treffer.

Slechts acht minuten na de 1-1 nam Werder opnieuw de leiding. Via Dortmund-keeper Roman Bürki kopte Theodor Gebre Selassie doeltreffend uit een hoekschop. Dortmund maakte in de resterende 25 minuten geen aanspraak op een gelijkspel, daarvoor bracht het aanvallend te weinig. Toch werd het in de 72ste minuut bijna 2-2, ware het niet dat Kagawa in kansrijke positie tegen de rug van ploeggenoot Aubameyang schoot.

Bayern wint met vierde keeper

Op visite bij Eintracht Frankfurt, waar Jetro Willems in de basis stond, startte Bayern München met haar vierde doelman. Tom Starke, die zijn handschoenen afgelopen zomer eigenlijk al had opgeborgen maar in training bleef omdat Bayern met keepersproblemen kampt, nam de honneurs waar omdat Sven Ulreich op het laatste moment afhaakte en eerste keus Manuel Neuer en Christian Früchtl al voor langere tijd in de lappenmand zitten.

Met Starke onder de lat hield Bayern, waar Arjen Robben afwezig was, de nul in de Commerzbank-Arena. De titelhouder had aan een treffer van Arturo Vidal in de twintigste minuut voldoende om de drie punten mee te nemen naar München. De Chileense middenvelder trof bij de tweede paal doel met het hoofd na een voorzet van Joshua Kimmich, nadat een hoekschop in eerste instantie geen Beiers gevaar had opgeleverd.

Leipzig ziet Mainz twee keer langszij komen

RB Leipzig kwam thuis tegen FSV Mainz 05 twee keer op voorsprong, desondanks moest het een remise toestaan. Kevin Kampl zette Leipzig in de 29ste minuut op 1-0, nadat Yussuf Poulsen in de opbouw een hakbal had gegeven. Robin Quaison bracht Mainz tien minuten later langszij uit de rebound van een gekeerde vrije trap, maar dankzij een benutte penalty van Timo Werner in de derde minuut van de extra tijd ging Leipzig toch pauzeren met een voorsprong (2-1). De thuisclub leek na de doelwissel de winst veilig te gaan stellen, maar Emil Berggreen kopte Mainz in de slotfase uit een corner naar een punt (2-2).

Met 35 punten uit vijftien wedstrijden is Bayern de onbedreigde koploper in Duitsland. Met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop is der Rekordmeister al Herbstmeister, aangezien nummer twee RB Leipzig 27 punten heeft. Schalke staat derde met 25 punten, maar kan Leipzig later op de avond nog passeren. Daarvoor moet het winnen bij medesubtopper Borussia Mönchengladbach (aftrap 18.30 uur). Dortmund is met 22 punten de nummer zeven van de rangschikking.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen