Ajacieden hameren onderling op scherpte: "Mogen strenger zijn"

9 december 2017, 16:18

Waar PSV tot dusver pas in één wedstrijd punten liet liggen, ging Ajax al vijf keer in de fout. De Amsterdammers kunnen zich in de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Eindhoven geen nieuwe uitglijder permitteren. De ploeg realiseert zich dan ook dat het anders moet.

"We hebben daar onderling over gesproken. We moeten scherper zijn op de trainingen en we mogen ook zeker wat strenger zijn voor elkaar", vertelt aanvoerder Joël Veltman in gesprek met de NOS. "We hebben veel korte, scherpe partijtjes gespeeld. Het ging er af en toe hard aan toe en dat is goed."

En dat er hard aan toe gaan, dat is iets dat in de wedstrijden juist nog wel eens ontbreekt. "Iedereen weet van Ajax dat er jongens spelen die heel goed kunnen voetballen, maar ook dat zij af en toe de duels wat minder stevig ingaan dan de tegenstander. Dat is natuurlijk een slechte eigenschap."

De voorbije weken hanteerde Ajax nog wel eens een 3-4-3-formatie. Dat zal zondag zeker niet het geval zijn, zo bevestigt Veltman nog eens. "Zij spelen met echte buitenspelers, weliswaar met een actie naar binnen, maar dat kan zomaar killing zijn. Want elke meter die zij krijgen, daar kunnen ze heel veel mee doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen