Fel West Ham lijkt Chelsea nu al laatste titelhoop af te nemen

9 december 2017, 15:23   Bijgewerkt: 9 december 2017, 16:04

Op bezoek bij West Ham United heeft Chelsea zaterdagmiddag averij opgelopen in de Premier League. Een 1-0 nederlaag door een goal van Marko Arnautovic zorgt ervoor dat Manchester City bij een overwinning zondag in de derby uit kan lopen naar een voorsprong van veertien punten. West Ham stijgt voorlopig naar de achttiende plek in de competitie. Het is bovendien de eerste zege onder manager David Moyes.

West Ham United begon in eigen huis heel sterk tegen Chelsea en kwam al vroeg op voorsprong. Arnautovic schoof de bal uitstekend binnen na een snelle combinatie met Manuel Lanzini. Chelsea had moeite om in deze lunchwedstrijd op te starten zo leek het, maar kreeg uiteindelijk toch mogelijkheden via Eden Hazard, Álvaro Morata en N'Golo Kanté.

Toch liet West Ham zich niet wegdrukken en kwam het regelmatig zeer dreigend voor de dag. De thuisploeg had zelfs nog een strafschop kunnen krijgen na een handsbal van Andreas Christensen. Chelsea zocht wel, maar vond zelden een opening. En als die gevonden werd, waren de razendfanatiek spelende gastheren altijd op tijd in de buurt om een schot te blokken.

Pas acht minuten voor tijd kreeg Chelsea haar eerste opgelegde kans van de wedstrijd, maar Morata schoot de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Een minuut later schoot Hazard vanuit kansrijke positie over, waarna The Blues eigenlijk niet meer in de buurt van West Ham-goalie Adrián kwamen.