Pereiro: "Op een of andere manier val ik vaker op in topduels"

9 december 2017, 16:14

Gastón Pereiro maakte zich in 2015 gelijk populair bij de PSV-fans door tijdens zijn eerste basisplaats met twee goals Ajax de das om te doen in de Arena. Sowieso weet de Uruguayaan tegen Feyenoord en Ajax vaak een hoog niveau te halen. De druk brengt het beste in hem naar boven.

"Ik hou zeker van topwedstrijden met extra sfeer. Op de een of andere manier val ik dan iets vaker op, hoewel ik weet dat ik er elke wedstrijd moet staan", vertelt de aanvallende middenvelder in aanloop naar een nieuwe kraker in Amsterdam tegenover het Eindhovens Dagblad. "Het is in die andere duels zeker geen onwil, maar in wedstrijden waarin rivaliteit een belangrijke rol speelt, kun je soms iets meer. In Nederland zijn dat toch de duels met de ploegen die je noemt, hoewel het er ook in een paar andere stadions fel aan toe kan gaan."

Toch speelt hij in de 'kleinere wedstrijden' zelden negentig minuten mee. "Geen enkele speler wil graag gewisseld worden, dus ik ook niet. Ik voel mezelf niet moe in de slotfase en wil gewoon negentig minuten spelen. Het is zeker niet altijd leuk, maar de trainer vindt dan misschien een andere tactiek of nieuwe energie noodzakelijk."

Het talent van de 22-jarige Pereiro is hoe dan ook overduidelijk aanwezig, maar met een vervolgstap is hij nog niet bezig. "Een vertrek naar een nieuwe club? Dat lijkt me niet aannemelijk in deze winter. Ik wil met PSV het kampioenschap pakken en daarna toewerken naar het WK. Wat er vervolgens gebeurt, zien we dan wel weer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen