Amrabat verwacht hete middag bij zijn terugkeer in Utrecht

9 december 2017, 09:09   Bijgewerkt: 9 december 2017, 13:44

Voor Sofyan Amrabat is de wedstrijd van zondag een speciale. De multi-inzetbare middenvelder keert met Feyenoord terug bij FC Utrecht. De club waar hij maar liefst tien jaar rondliep, alvorens hij afgelopen zomer de overstap maakte naar de Rotterdammers. Hij verwacht een zware wedstrijd in De Galgenwaard.

Volgens Amrabat is het namelijk onzin dat FC Utrecht zich alleen volledig op kan laden voor de wedstrijd tegen Ajax. "Dat is meer het gevoel van de Utrecht-fans", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "De spelers vinden alle topclubs geweldig als tegenstanders. En vorig jaar grepen wij met Utrecht Feyenoord ook bij de keel."

Ongeacht de uitslag wordt het voor Amrabat sowieso een speciale middag. "Ik kwam als kleine jongen bij FC Utrecht en heb tot de zomer alles gegeven voor de club. Met de supporters had ik een fantastische band. Vier keer per jaar ging ik, met de rest van spelers, graag op bezoek in het supportershome. Ik ben ook op een goede manier bij de club weggegaan."

Zijn oud-trainer Erik ten Hag is enorm blij voor hem, zo laat hij weten in Het Algemeen Dagblad. "Souf is onverstoorbaar, onverzettelijk. Dat is een extra kwaliteit. Die zal en moet spelen, al moet-ie er voor over vijf muren of door vijf muren heen. En al moet-ie er weken of maanden voor knokken."

Toch had de coach in het begin wel twijfels over de overstap naar Feyenoord. "Kiest hij het goede moment? Is hij er nu al klaar voor? Dat kun je eigenlijk nooit voorspellen. Zie Bart Ramselaar bij PSV. Hij was - achteraf gezien - beter af geweest hier bij Utrecht. Omdat hij bij PSV weinig speelt, mist hij nu vlieguren. En die heb je wel nodig als jonge speler." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen