Adrie Koster: "Uitgangspositie PSV is hen op het lijf geschreven"

9 december 2017, 07:30   Bijgewerkt: 8 december 2017, 17:39

Hij speelde voor PSV, coachte bij Ajax: Adrie Koster kent de clubcultuur van de koploper en de nummer twee van de Eredivisie maar al te goed. De oefenmeester kent ook de belangen: "Als PSV wint van Ajax, lijkt de titelstrijd wel beslist. Dertien punten is wel een heel groot gat."

Dat een dergelijk verschil overbrugbaar is, liet Frank de Boer met Ajax in het seizoen 2011/12 zien. In de huidige Eredivisie ziet Koster een dergelijke inhaalrace niet gebeuren. "De kwaliteit in Nederland neemt ook af, de kans dat PSV dan nog zoveel punten laat liggen is wel heel klein", vertelt de oefenmeester tegen FCUpdate.nl. "Dus wat dat betreft is het wel een cruciale wedstrijd, ja."

Clash

Toch is PSV niet op voorhand per se de favoriet. Koster roemt vooral de collectieve kracht van de Eindhovenaren. "Natuurlijk hebben ze die kleine Lozano voorin lopen, maar echte uitblinkers zijn er niet. Dat wisselt per wedstrijd. Daarom zie ik bij PSV vooral de kracht van het collectief. Ondanks dat ze niet altijd geweldig spelen, winnen ze wel heel veel. Is dat degelijkheid? Misschien ook wel gewoon kwaliteit."

Toto

Als trainer van Ajax, won Koster nooit van PSV. Als speler van de Eindhovenaren, won hij nooit van Ajax. Wie er zondagmiddag met de drie punten aan de haal gaat, maakt hem dan ook niet uit. "Nee, ik heb niet een uitgesproken voorkeur. Voor de spanning in de Eredivisie zou het goed zijn als Ajax wint. Maar uiteindelijk moet gewoon de beste winnen."

Spijkerman Koster

Spijkerman Koster

Hoe dan ook, in elk geval hoopt Koster op een mooie partij voetbal. Aan een voorspelling waagt hij zich overigens niet. "Ik ben niet zo van een Toto invullen", glimlacht hij.

[photo,18276,left,]

Saoedi-Arabië

Voor wie zich overigens afvraagt wat de oefenmeester momenteel in de voetballerij doet, hoeft niet langer na te denken. Als assistent van Bert van Marwijk was hij betrokken bij de plaatsing van Saoedi-Arabië naar het WK. "Zeer jammer dat ons quintet (Mark van Bommel, Adrie Koster, Roel Coumans en Taco van den Velde) het niet heeft mogen afmaken. Volgens mij waren we goed bezig en was er duidelijkheid. En een WK meemaken is fantastisch. Of ik me heb verbaasd dat onze opvolger Edgardo Bauza snel is ontslagen? Zoiets kan altijd twee kanten opvallen: dit keer viel de trainerswissel de negatieve kant uit."

Door: Nathan Sprey

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen