Fraser gematigd tevreden: "Goede leerschool geweest"

7 december 2017, 23:53

Henk Fraser zag Vitesse bij de 'afscheidswedstrijd' in de Europa League met 1-0 winnen van OGC Nice. De trainer was na afloop gematigd tevreden. Hij was blij met de knappe overwinning op de Zuid-Fransen, maar stelt ook dat het Nederlands voetbal er niet goed voorstaat.

Na afloop stelde Fraser dat Vitesse met opgeheven hoofd de Europa League verlaat. "Ik denk dat we zeker tevreden mogen zijn. We hebben er zeker energie in gestoken. We speelden ook nog met een aantal jongens dat niet gewend is om op dit niveau te spelen", aldus de trainer na afloop in gesprek met FOX Sports. Wel zag hij nog enkele verbeterpunten. "Ik vind dat de samenwerking tussen Luc Castaignos en Tim Matavz nog beter kan. Je zag dat er momenten waren waarop ze allebei in dezelfde ruimte doken. Maar dat is ook een kwestie van aan elkaar gewend raken."

Ondanks de knappe zege op Nice eindigt Vitesse als laatste in de groep omdat Zulte Waregem een overwinning op Lazio wist te boeken. Voor het Nederlands voetbal was het een bijzonder slecht Europees seizoen. "Het is duidelijk waar we staan. Daar zijn we met zijn allen verantwoordelijk voor en wij hebben ook ons aandeel daarin gehad. We hebben het laten liggen tegen Zulte. Onze doelstellingen hebben we niet gehaald, zo simpel is het. Daar worden we niet vrolijk van", stelt Fraser. "Maar is het een goede leerschool geweest? Absoluut."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen