Groep H: Arsenal haalt uit, ook Rode Ster verder

Groep H: Arsenal haalt uit, ook Rode Ster verder

7 december 2017 – Arsenal was al door als groepswinnaar van poule J, maar deed donderdagavond nog maar eens van zich spreken. In eigen huis werd BATE Borisov met maar liefst 6-0 aan de kant gezet. Rode Ster Belgrado boekte een overwinning op FC Köln waardoor ook de Serviërs naar de knock-outfase gaan.

Arsenal-BATE Borisov 6-0
Arsenal kwam sterk uit de startblokken in eigen huis en stond dan ook al snel op voorsprong. Mathieu Debuchy schoot vanaf de rand van het strafschopgebied op mooie wijze binnen. Arsenal liep daarna snel verder uit. Na 37 minuten tikte Theo Walcott de tweede Engelse treffer tegen de touwen. Enkele minuten daarna was ook de 3-0 een feit. Jack Wilshere schoot van afstand raak.

Na rust ging Arsenal verder waar het gebleven was. De tweede helft was zes minuten onderweg toen de vierde
treffer viel. Denis Polyakov werkte de bal in eigen doel. De thuisploeg kreeg daarna al snel de kans op de vijfde treffer, toen de bal op de stip ging. Olivier Giroud scoorde vervolgens vanaf elf meter. Het slotakkoord was voor invaller Mohamed Elneny. Hij schoot raak op aangeven van Wilshere.

Rode Ster-FC Köln
Het duel tussen Rode Ster Belgrado en FC Köln was een strijd om de tweede plaats. Rode Ster kwam in eigen huis na 22 minuten spelen op voorsprong dankzij een treffer van Slavoljub Srnic. Dat bleek uiteindelijk ook het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn. Daardoor volgt Rode Ster Arsenal naar de knock-outfase. FC Köln eindigt als derde terwijl BATE Borisov onderaan blijft staan.

gerelateerd