Zulte eindigt boven Vitesse dankzij zege op Lazio

7 december 2017, 23:32

In de groep van Vitesse heeft Zulte Waregem de Europa League afgesloten als nummer drie van poule K. Het tot dusver ongeslagen Lazio werd donderdagavond met 3-2 geklopt. De Belgen verspeelden nog wel een 2-0 voorsprong, maar herstelden zich goed. 

Zulte Waregem speelde enkel voor de derde plaats in groep K. De Belgen waren net als Vitesse een maatje te klein in deze poule. Lazio was met een B-ploeg naar België gekomen, zoals wel vaker deze Europese campagne.

Het begin was voor Zulte, dat rap op voorsprong kwam. Op aangeven van oud-Vitessenaar Onur Kaya kopte Nill De Pauw binnen. De Italianen protesteerden bij de arbitrage, omdat De Pauw geduwd zou hebben. De leidsman kreeg later weer de Italianen op z'n dak, omdat hij een doelpunt afkeurde van Lazio. Dit keer was het zeker terecht, want er was sprake van buitenspel.

De thuisploeg verdubbelde de voorsprong na de goal van Michael Heylen in de zestigste minuut. De verdediger werkte een hoekschop in het doel. Hij had daarbij de nodige hulp van Lazio-doelman Ivan Vargic, die behoorlijk blunderde.

De gasten kwamen terug in de wedstrijd dankzij Felipe Caicedo. Hij knikte de bal binnen en gaf Lazio hoop om een nederlaag te voorkomen. Zijn goal kreeg snel een vervolg. En hoe. Lucas Leiva werkte een vrije trap bekeken met z'n hak laag in het doel.

Of het de mooiste goal van de avond was, valt te betwijfelen. Want Zulte herpakte zich snel en kwam opnieuw op voorsprong. Aaron Iseka schoot de bal mooi in de hoek van het Italiaanse doel. Daarmee sluit Zulte Waregem de groepsfase met zeven punten af. Dat zijn er twee meer dan Vitesse, en twee minder dan Nice.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen