Groep C: Basaksehir zonder Elia uitgeschakeld ondanks zege

7 december 2017, 21:11   Bijgewerkt: 7 december 2017, 21:33

Het Istanbul Basaksehir van Eljero Elia is uitgeschakeld in de Europa League. De aanvaller zelf deed niet mee vanwege een schouderblessure. Basaksehir won in eigen huis nog wel met 2-1 van groepswinnaar Braga, maar doordat Ludogorets Razgrad een punt pakte bij Hoffenheim, rest voor de Turkse ploeg de derde plaats.

Istanbul Basaksehir-Braga 2-1

Istanbul Basaksehir, dat het zonder de geblesseerde Elia moest doen, kwam goed uit de startblokken. Dat leverde al snel een voorsprong op tegen groepswinnaar Braga. Edin Visca opende al na tien minuten spelen de score. Toen de tweede helft tien minuten oud was, kreeg Basaksehir een domper te verwerken. Braga kwam via Raúl op 1-1, waardoor de thuisploeg virtueel weer naar de derde plek zakte.

Dertien minuten voor tijd kwam Istanbul Basaksehir weer op voorsprong. De bal ging op de stip na een een enorme schwalbe van Marcio Mossoro. Emre Belozoglu benutte het buitenkansje vervolgens. Het was echter niet genoeg voor de thuisploeg. Omdat Ludogorets een punt pakte bij Hoffenheim, is Istanbul Basaksehir uitgeschakeld.

Hoffenheim-Ludogorets 1-1

Het al uitgeschakelde Hoffenheim kwam na 25 minuten spelen op voorsprong tegen Ludogorets Razgrad. Een flinke tegenvaller voor de Bulgaren, want de Oost-Europeanen speelden voor een plek bij de laatste 32. Na een uur spelen viel de belangrijke gelijkmaker. Op aangeven van Marcelinho maakte Wanderson er weer 1-1 van. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Ludogorets had genoeg aan een punt om Braga te vergezellen naar de knock-outfase. Hoffemheim pakte slechts vijf punten in de poule en was al uitgeschakeld. De Duitsers eindigen als vierde in groep C.