Trainer Oliseh over Schuurs: "Goed genoeg is oud genoeg"

7 december 2017, 14:01

Fortuna Sittard is trots op Perr Schuurs, die na dit seizoen de overstap zal maken naar Ajax. De jeugdinternational is ondanks zijn achttien lentes al aanvoerder van de Limburgers en gaat een mooie toekomst tegemoet, verwacht trainer Sunday Oliseh.

Oliseh baarde afgelopen zomer opzien, door Schuurs aanvoerder te maken van zijn ploeg. Hij heeft echter geen spijt van zijn keuze: het talent ontwikkelt zich goed en Fortuna bezet de tweede plaats. "Goed genoeg is oud genoeg", zegt Oliseh tegen het Algemeen Dagblad. "Hij is solide, werkt hard, is gemotiveerd, luistert, leert en boekt progressie. Hij is een leider door actie, dat is beter dan een leider door praten. Hij heeft echt de kwaliteiten voor de aanvoerdersband."

Oliseh stelt dat het voor een talent beter is om elke week te spelen dan bij een grote club op de bank te zitten. "Natuurlijk, de trainingen zijn belangrijk, maar het is ook belangrijk dat hij die trainingen kan omzetten op wedstrijdniveau. Daarna blikken we terug: hoe ging het? Was het niet goed genoeg? Laten we gaan trainen en het nog eens oefenen. Dat is het beste voor een jonge speler."

Het contract van Schuurs bij Ajax gaat op 1 januari 2018 in, maar hij maakt het seizoen wel af in Sittard.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen