Gisteren gemist: Feyenoord klopt Napoli, Ten Cate door op WK

Gisteren gemist: Feyenoord klopt Napoli, Ten Cate door op WK

7 december 2017 – In de nieuwe rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl iedere dag het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdagavond 6 december.Feyenoord neemt met zege afscheid van Champions League
Feyenoord kan met opgeheven hoofd afscheid nemen van de Champions League. In eigen huis kwam het woensdag al meteen op achterstand tegen Napoli, maar wist het zich op wilskracht terug te vechten en Napoli zelfs te verslaan met tien man: 2-1. Jeremiah St. Juste tekende met zijn kruin voor de beslissende goal in blessuretijd.

Borussia Dortmund bereikt Europa League ondanks nederlaag tegen Real Madrid
Borussia Dortmund blijft na de winter actief in Europa. De ploeg van Peter Bosz verloor woensdag in groep H weliswaar met 3-2 bij Real Madrid, maar omdat APOEL Nicosia niet kon stunten tegen Tottenham Hotspur (3-0), speelt Dortmund straks in de Europa League. Een beter onderling resultaat tussen Borussia en APOEL geeft de doorslag in het voordeel van de Duitsers.

Malacia (18) debuteert tegen Napoli, Vermeer onder de lat bij Feyenoord
De pas achttienjarige Tyrell Malacia debuteerde woensdag voor Feyenoord. De linksback stond tegen Napoli in de basis vanwege de blessures van Ridgeciano Haps en Miquel Nelom. Kenneth Vermeer stond onder de lat in plaats van Brad Jones. Giovanni van Bronckhorst liet Vermeer ritme opdoen.

Alles op een rij: welke clubs gaan in CL naar laatste 16?
De laatste zestien ploegen van de Champions League zijn bekend. Engeland is met vijf clubs hofleverancier. De loting van maandag bepaalt de affiches in de achtste finales. Regels: ploegen die bij elkaar in de poule zaten kunnen elkaar niet treffen. Datzelfde geldt voor clubs uit hetzelfde land. De heenwedstrijden worden gespeeld op 13, 14, 20 en 21 februari. De returns op 6,7, 13 en 14 maart.

Ten Cate met Al Jazira naar de laatste zes op WK clubs
Op het wereldkampioenschap voor clubs heeft Henk ten Cate woensdag met zijn ploeg Al Jazira de eerste ronde overleefd. Door een 1-0 overwinning op de kampioen van Oceanië, Auckland City FC uit Nieuw-Zeeland, heeft het zich woensdag geplaatst voor de kwartfinale.

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 november 2018

  2. maandag 19 november 2018