Groep H: Borussia bereikt Europa League ondanks nederlaag

Groep H: Borussia bereikt Europa League ondanks nederlaag

6 december 2017 – Borussia Dortmund blijft na de winter actief in Europa. De ploeg van Peter Bosz verloor in groep H weliswaar met 3-2 bij Real Madrid, maar omdat APOEL Nicosia niet kon stunten tegen Tottenham Hotspur (3-0), speelt Dortmund straks in de Europa League. Een beter onderling resultaat tussen Borussia en APOEL geeft de doorslag in het voordeel van de Duitsers.Het duel tussen Tottenham en APOEL werd nooit spannend. Halverwege de wedstrijd hadden Fernando Llorente, de vervanger van Harry Kane, en Heun-Ming Son de Londenaren aan een 2-0 voorsprong geholpen. Georges-Kevin N'Koudou tekende voor de derde treffer.

Vermakelijker was de wedstrijd in Madrid. Borussia leek kanonnenvoer te worden voor Real Madrid. Na het eerste kwartier hielpen Borja Mayoral en Cristiano Ronaldo de houder van de Champions League aan een razendsnelle voorsprong. Vooral de goal van Ronaldo was fraai. Hij krulde de bal in de kruising. Daarmee werd de Portugees de eerste speler die in alle groepswedstrijden heeft gescoord.

Maar Dortmund rechtte de rug. Na de rappe voorsprong waren de Duitsers sterker en kreeg het goede kansen. Er gingen een aantal gemiste kansen aan vooraf voordat Pierre-Emerick Aubameyang koppend de aansluitingstreffer maakte. De tweede helft was net begonnen of de gelijkmaker lag in het Madrileens goal. Aubameyang werd met een hakje goed vrij gezet voor het doel. In de rebound rondde hij met een lobje beheerst af.

Bosz moest toch zijn meerdere erkennen in Real. Eerst zag Cristiano Ronaldo tot zijn eigen onvrede, maar terecht, een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Niet veel later kon de Koninklijke alsnog juichen. Lucas Vázquez ontpopte zich tot matchwinner.

Tottenham is groepswinnaar met zestien punten, op drie punten gevolgd door Real Madrid. Met slechts twee punten, maar een beter onderling doelsald eindigt Borussia als derde.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 november 2018

  2. maandag 19 november 2018