De Jong herpakt zich bij PSV: "Kritiek hoort bij een topclub"

6 december 2017, 13:57

Luuk de Jong is weer op de goede weg bij PSV. Na een maandenlange doelpuntendroogte scoort de spits weer en is hij als bliksemafleider bovendien van waarde in de speelstijl van de Eredivisie-koploper.  In elf competitiewedstrijden maakte De Jong twee doelpunten, en bereidde hij er vier voor.

"Ik heb hier bij PSV eerst twee hele goede seizoenen gehad en veel goals gemaakt", zegt De Jong tegen Omroep Brabant. "Vorig seizoen was dat minder en maakte ik de verwachtingen niet waar. Dan krijg je kritiek over je heen. Ook van eigen supporters. Dat is nooit leuk, maar dat hoort erbij als je bij een topclub speelt. Het is mooi dat ik me zo heb kunnen herpakken, me heb kunnen terugvechten en dat er weer voor me wordt gejuichd."

Een vingertje voor de mond, vingers in de oren of andere rare gebaren om een statement te maken, is voor De Jong ondanks de kritiek uit den boze. "Dat zal je bij mij niet snel meemaken. Natuurlijk baal ik ook als ik niet speel, of niet in vorm ben. Dan hoor ik ook wat er gezegd en geroepen wordt. Dat is niet leuk, maar uiteindelijk ben ik de enige die daar verandering in kan brengen en dan moet ik me niet teveel laten afleiden door zulke randzaken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen