Nog vier CL-tickets te verdelen in de laatste vier groepen

Nog vier CL-tickets te verdelen in de laatste vier groepen

6 december 2017 – Wie gaan er met Manchester United, FC Basel, Paris Saint-Germain, Bayern München, AS Roma, Chelsea, FC Barcelona, Juventus, Manchester City, Besiktas, Tottenham Hotspur en Real Madrid mee naar de achtste finales van de Champions League? FCUpdate.nl zet de laatste vier poules voor je op een rijtje; in drie groepen wordt het nog ongemeend spannend woensdagavond. 

GROEP E

1. Liverpool (9p), 2. Sevilla (8p), 3. Spartak (6p), 4. NK Maribor (2p)
Uitgeschakeld: NK Maribor

De enige poule waarin nog geen enkel Champions League-ticket verdeeld is, is Groep E. Liverpool heeft tegen Spartak Moskou aan een gelijkspel genoeg om zich te verzekeren van de Champions League. Dat geldt niet voor Sevilla: door de 5-1 nederlaag op bezoek bij Spartak Moskou moeten de Spanjaarden winnen op bezoek bij het al uitgeschakeld Maribor om zekerheid te hebben. Als dat gebeurt en Quincy Promes en co verslaan Liverpool, dan gaan The Reds de Europa League in...

GROEP F

1. Manchester City (15p), 2. Shakhtar (9p), 3. Napoli (6p), 4. Feyenoord (0p)
Geplaatst: Manchester City
Uitgeschakeld: Feyenoord

Net als PSG kan Manchester City zich in een illuster rijtje plaatsen door alle groepsduels in de CL te winnen. Uiteraard zijn zij al geplaatst als groepswinnaar en is Feyenoord met nul punten al uitgeschakeld. De enige spanning is er nog voor Napoli: alleen als Shakhtar in eigen huis verliest van City en de Italianen winnen in De Kuip, gaat Napoli naar de volgende Champions League-ronde. Anders is het veroordeeld tot de Europa League.


GROEP G

1. Besiktas (11), 2. FC Porto (7), 3. RB Leipzig (7), 4. AS Monaco (2)
Geplaatst: Besiktas
Uitgeschakeld: AS Monaco

Wie had voorspeld dat Besiktas na vijf speelrondes al zeker was van de volgende ronde als groepswinnaar, was misschien wel voor gek verklaard. Maar de Turkse topclub van Jermain Lens verloor nog niet deze campagne en gaat ook bepalen wie er met hen mee gaat naar de volgende ronde. Als zij namelijk winnen van Leipzig, is FC Porto sowieso de nummer twee. Gebeurt dat niet, dan heeft Leipzig een beter resultaat in punten nodig dan FC Porto, om het negatieve onderlinge resultaat goed te maken.

Groep H

1. Tottenham Hotspur (13p), 2. Real Madrid (10p), 3. Dortmund (2p), 4. APOEL (2p)
Geplaatst: Tottenham Hotspur en Real Madrid

De volgorde van deze poule staat al zo goed als vast: 1. Tottenham, dat een beter onderling resultaat heeft ten opzichte van Real Madrid, dat dus alleen in punten nog gelijk kan komen. Maar wie wordt er nummer drie en gaat de Europa League? De op voorhand ten dode op geschreven Cyprioten of het BVB van Peter Bosz? Als beide ploegen verliezen, gaat het door een gelijk onderling resultaat op doelsaldo. Dat is flink in het voordeel van Bosz (-5 om -12). Als APOEL met 1-0 verliest bij Tottenham, mag Bosz met 8-0 verliezen in Madrid...

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 13 december 2017

  2. dinsdag 12 december 2017