Revalidatie van AZ-aanvaller Stengs verloopt voorspoedig

6 december 2017, 10:21

De revalidatie van Calvin Stengs verloopt voorspoedig. De aanvaller van AZ heeft geen pijn meer aan zijn rechterknie en is alweer aan het opbouwen richting volgend seizoen. "Het gaat de goede kant op", aldus de buitenspeler.

Het seizoen van Stengs eindigde al na acht minuten. In de eerste wedstrijd tegen PSV (3-2) viel hij zwaargeblesseerd uit. Toch keek hij het moment dat hem de rest van het seizoen kostte die avond nog terug. "Met mijn moeder op de bank", vertelt hij tegenover FOX Sports. "Achteraf vroeg ik me af wat ik daar deed in dat duel. Het terugkijken was heftig. Ik heb wel een traantje weggepinkt."

Inmiddels is hij geopereerd in de Verenigde Staten en werkt hij volop aan het herstel. "De knie voelt goed aan. Het doet totaal geen pijn meer, maar mijn been is afgezwakt. Dat moet ik weer opbouwen, maar het gaat de goede kant op."

Dat zijn ploeggenoten het zo goed doen en AZ zes keer op rij heeft gewonnen, vindt Stengs alleen maar goed. "Het is leuk om te zien. Ook dat Teun (Koopmeiners, red.) er bijkomt en meedoet. Dan denk je: 'ik wil daar ook wel weer bijzitten'. Maar dat is pas volgend seizoen weer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen