Ten Cate is trots op WK-deelname van 'zijn' Al-Jazira

6 december 2017, 09:22

Henk ten Cate is trots dat hij met Al-Jazira actief is op het WK voor clubteams. Dankzij het verrassende kampioenschap en het feit dat het toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten wordt gehouden en diens kampioen mag participeren, staat de Nederlander op het WK.

"Dit toernooi heeft heel veel waarde voor me, omdat je er niet zo maar even aan meedoet", aldus Ten Cate tegenover De Telegraaf. "Normaal moet je als club uit de Emiraten de Aziatische Champions League winnen om erbij te zijn. En dat is gezien de bedragen die er in China worden betaald en de goed gestructureerde competities in echte voetballanden als Japan en Zuid-Korea schier-onmogelijk. We hebben het geluk dat de kampioen van het organiserende land ook wordt uitgenodigd."

Eerder deed Ten Cate al mee aan het toernooi als assistent-trainer van FC Barcelona. "Ik denk dat de mensen in Nederland zich niet realiseren welke impact dit WK heeft. Het wordt wereldwijd uitgezonden en de FIFA heeft alles tot in de puntjes geregeld."

Woensdagavond (18.00 Nederlandse tijd) begint het WK voor Al-Jazira tegen Auckland FC. Hoewel Ten Cate vier bepalende spelers mist en daardoor met veel jonge voetballers moet spelen, ziet hij kansen. "Weet je wat het is? Het is maar één wedstrijd. Dus als je een goed tactisch plan en een beetje geluk hebt… Kansen krijg je altijd in een wedstrijd. Het toernooi is in principe geslaagd als we in de tweede ronde, zeg maar het hoofdtoernooi, komen. Dan spelen we tegen de kampioen van Azië: Urawa Red Diamonds uit Japan."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen