Groep C: Atlético uitgeschakeld, AS Roma groepswinnaar

5 december 2017, 23:01   Bijgewerkt: 5 december 2017, 23:08

AS Roma is als groepswinnaar van poule C geëindigd. De Italianen hadden daarvoor genoeg aan een nipte 1-0 zege op FK Karabakh. Dit omdat koploper Chelsea in eigen huis niet verder kwam dan 1-1 tegen Atlético Madrid. Op Stamford Bridge bleef het bij 1-1. Chelsea eindigt als tweede terwijl Atlético naar de Europa League gaat.

Chelsea-Atlético

Chelsea had drie punten nodig om er zeker van te zijn dat het als groepswinnaar eindigde. De club begon sterk in eigen huis tegen Atlético Madrid. Chelsea kreeg enkele goede kansen maar slaagde er maar niet in om te scoren. Na rust werd Atlético gevaarlijker en de ploeg van Diego Simeone slaagde er wel in om de kansen af te maken. Na een corner stelde Fernando Torres Saul Niguez in staat om de 0-1 te maken.

Chelsea moest op zoek naar de gelijkmaker, want om zeker te zijn van de koppositie in groep C moest er

gewonnen worden. De 1-1 viel een kwartier voor tijd. Stefan Savic werkte een voorzet van Eden Hazard ongelukkig in eigen doel. Chelsea kreeg in de slotfase nog enkele kansen om de overwinning binnen te halen. Zo was onder andere Cesc Fàbregas er dichtbij, maar gescoord werd er niet meer.

Door de remise eindigt Chelsea als tweede achter AS Roma in groep C. Atlético Madrid gaat verder in de Europa League terwijl FK Karabakh is uitgeschakeld in Europa. Voor Atlético is het de eerste keer sinds 2009 dat de knock-outfase van de CL niet wordt gehaald.

Roma-Karabakh

Ook daarna waren de beste kansen voor Roma, maar de ploeg had het vizier duidelijk niet op scherp staan. De nipte 1-0 zege bleek voor AS Roma echter genoeg om als groepswinnaar te eindigen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen