Groep D: Barça klopt Dost, Juventus finisht op plek twee

5 december 2017, 22:39   Bijgewerkt: 5 december 2017, 23:00

Zoals verwacht is Sporting Portugal er niet in geslaagd om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. De Portugese formatie had nog een kleine kans om bij de eerste twee ploegen te eindigen in Groep D, maar ging woensdagavond in de laatste speelronde met 2-0 ten onder bij FC Barcelona. Daardoor overwintert Juventus in de Champions League.

Sporting stond voorafgaand aan de laatste speelronde derde met een punt minder dan Juventus. Het moest dus winnen in Barcelona om nog te mogen hopen op een ticket voor de volgende ronde. Opmerkelijk was het daardoor dat trainer Jorge Jesus besloot om Bas Dost op de bank te zetten. De spits was in de vorige CL-wedstrijd nog twee keer trefzeker geweest, maar kreeg vanavond het vertrouwen niet. Dat gold wel voor Jasper Cillessen, die in de basis startte bij Barcelona.

Aan de zijde van de groepswinnaar kregen Lionel Messi, Sergio Busquets, Paulinho en Jordi Alba rust. Zij zagen dat hun team moeite had om de ban te breken. Dit gebeurde pas in de 59ste minuut, toen Paco Alcácer knap raak kopte uit een corner van Denis Suárez. Dost stond op dat moment al in het veld: hij was direct na de pauze in het elftal gebracht. Dost was kort na de 1-0 gevaarlijk, maar zijn inzet werd geweldig gestopt door Cillessen. Na de gemiste kans viel Dost lachend zijn landgenoot in de armen, wat een mooi beeld opleverde. In de slotfase was de spits met een volley nogmaals gevaarlijk, maar zijn inzet vloog over en naast.

Wat Sporting niet lukte, deed Barcelona wel: scoren. Het kreeg daarbij wel hulp van Sporting-verdediger Jérémy Mathieu, die de bal in de negentigste minuut in het eigen doel gleed. Een vervelend moment voor hem, aangezien hij als oud-speler van Barcelona terugkeerde in Camp Nou. Bij Barcelona deed invaller Messi een halfuur mee.

Juventus klopt Olympiakos

Juventus wist dat het bij winst in Griekenland op Olympiakos zeker zou zijn van overwintering in het miljoenenbal. Het slaagde in die missie, aangezien het met 0-2 zegevierde. Al na een kwartier tikte Juan Cuadrado de 0-1 binnen op aangeven van Alex Sandro. Het duurde vervolgens lang totdat de tweede goal viel. Invaller Federico Bernardeschi deed dit pas in de negentigste minuut: 0-2.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen