Go Ahead stelt Van Staa aan als trainer, Bosvelt adviseur

Go Ahead stelt Van Staa aan als trainer, Bosvelt adviseur

5 december 2017 – Trainer Jan van Staa maakt het seizoen bij Go Ahead Eagles af. De geplaagde club uit Deventer zette zondag Leon Vlemmings op straat vanwege de teleurstellende resultaten. Daarnaast gaat Paul Bosvelt aan de slag als technisch adviseur van de directie en treedt Kick Maatman als assistent-trainer toe tot de technische staf.

Van Staa werkte in het verleden ook al eens bij Go Ahead Eagles, ook was hij trainer van onder andere Heracles Almelo en FC Twente. Hij gaat woensdag aan de slag. "We zochten een trainer die kan zorgen voor een terugkeer van zelfvertrouwen en op korte termijn een kentering teweeg kan brengen", zegt Hans de Vroome, die als directielid de technische zaken in zijn portefeuille heeft, op de website van Go Ahead. "Jan heeft in het verleden al bewezen dat hij snel voor effect kan zorgen. Daarnaast kent hij de club. Dit verkort zijn aanpassingsperiode."

Bosvelt
Go Ahead gaat Bosvelt gebruiken als technisch adviseur. Hij is het eerste aanspreekpunt van De Vroome. De 47-jarige Bosvelt begon zijn profcarrière in Deventer.  De Vroome: "Ik ken Paul sinds 2004. We hebben een klik, vertrouwen elkaar en kunnen elkaar de waarheid zeggen. Om de rust binnen alle geledingen van de club terug te krijgen, gaan we terug naar de basis. Mensen met het Go Ahead Eagles-dna, die precies weten wat er op dit moment gevraagd wordt bij deze club. Korte lijnen, direct zijn, keihard werken. Kortom: de basis, om van daaruit te kunnen gaan bouwen richting verdere toekomst."

De aanstelling van Maatman als assistent gaat gepaard met het afscheid van Marco Koorman, die assistent was van Vlemmings.

gerelateerd