De Mos: "Bandé is een pareltje, maar toch moet ik het nog zien"

5 december 2017, 07:45

Aad de Mos onderstreept de kwaliteiten van Ajax-aanwinst Hassane Bandé, maar twijfelt of de aanvaller uit Burkina Faso zal slagen in Amsterdam. De negentienjarige Bandé komt in de zomer over van het Belgische KV Mechelen. Hij tekende maandag een contract tot medio 2023.

"Het is een pareltje, maar toch moet ik het nog zien, omdat hij een instinctieve voetballer is. Ik vraag me af of hij gemakkelijk ingepast kan worden in het systeem van Ajax", zegt De Mos, in het verleden trainer van Ajax én Mechelen, in De Telegraaf.

De Mos voorspelt mogelijke tactische problemen voor Bandé. "Bij KV Mechelen is het spel op hem afgestemd, maar bij Ajax wordt hij één van de pionnen. Er zal van alles van hem gevraagd worden, want tactisch is Ajax een van de moeilijkste clubs om te spelen. Dat is juist niet het sterkste punt van Afrikaanse spelers. Die zijn vooral zo goed omdat ze op intuïtie voetballen."

Ajax was niet de enige gegadigde voor Bandé. Veel grote clubs zaten achter hem aan. "Manchester United, Arsenal, Anderlecht, Club Brugge, FC Porto, ga maar door. Het is een speler die je meteen opvalt als je hem ziet. Hij is snel en weet heel goed het doel te vinden. KV Mechelen heeft het slim gedaan, want die hebben snel zijn contract opengebroken en verlengd. Die beseften dat ze goud in handen hadden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen