ErediVisie: Topclub Thesker, Solbeche en Luuks bingo

ErediVisie: Topclub Thesker, Solbeche en Luuks bingo

4 december 2017 – Zoals PSV richting de landstitel dendert, vliegen we speelronde 14 van de Eredivisie in. Daarin scoorde Stefan Thesker wéér tegen een topclub, maakte Dani Schahin ruzie met zijn eigen supporters, voltooide Luuk de Jong zijn bingo en stonden Mats en Ralf Seuntjens in de belangstelling van werkelijk heel de voetbalwereld. Dat en meer in ons wekelijkse rondje langs de velden. 

Luuks bingo

De enige club uit de huidige Eredivisie waar Luuk de Jong nog níet tegen scoorde, was Sparta Rotterdam. Dus dacht Phillip Cocu beter af te zijn met Steven Bergwijn voorin. Maar na 45 minuten voetballen was de coach al van mening veranderd en besloot hij om De Jong alsnog in te brengen. Binnen tien minuten lag de bal erin en had Luuk zijn bingo met de achttien Eredivisie-clubs voltooid. Tegen elke club in de Eredivisie tegen wie De Jong speelde, scoorde hij. Tot aan Cambuur en Go Ahead Eagles aan toe. AZ was in de Eredivisie het vaakst slachtoffer (negen treffers). In Amsterdam hoeven ze nog niet overmatig bang te zijn: in de negen duels die De Jong tegen Ajax in actie kwam, scoorde hij slechts eenmaal.


Veelgevraagde voetbalbroers

Al had je gewild, dit weekend kon er niemand om Mats en Ralf Seuntjens heen. De voetbalbroers, beide tweeling en op dezelfde dag geboren, maar géén tweeling van elkaar, stonden in de schijnwerpers. Het duo had twintig kaartjes geregeld voor de vele familieleden die op de wedstrijd afkwamen en gezellig in een huisje in het prachtige Limburg zaten. Maar moesten zij nou huilen of lachen na de openingsgoal van Ralf Seuntjens, die bal die in eigen goal belandde? Wie er in elk geval wel kon juichen, was broer Mats. Zijn zondag leverde een (onverwachte) basisplaats, drie punten en een prima overwinning op. 


Uitgefloten Schahin

Aan het toch al zo dikke boek 'Onrust bij Roda JC' werd ondanks de overwinning op sc Heerenveen afgelopen weekend weer een hoofdstuk toegevoegd. Want Dani Schahin speelde een zeer ongelukkige wedstrijd en werd door de Limburgse fans uitgefloten. En niet alleen hij. Niet veel later kopte de spits tegen de Friezen de gelijkmaker tegen de touwen. In woord en gebaar maakte hij duidelijk niet gediend te zijn van het gedrag van zijn eigen supporters. Na het duel gaf hij zijn actie nog eens flink vervolg (zie onder). Rust bij Roda na de driepunter? Zeker niet!


Solbeche

Wie in Leeuwarden de naam van Bartholomew Ogbeche noemt, krijgt nog steeds de masseur van Cambuur in paniek over zich heen. De spits liet zich vaker masseren dan een gemiddelde labrador zich door zijn baasje laat aaien. Maar die aanpak werkt. Sinds Ogbeche in het elftal van Willem II is teruggekeerd en een duo vormt met de Spaanse goalgetter Fran Sol, verloren de Tilburgers niet meer. Ogbeche maakte in drie duels zes doelpunten en vormt een zeer gevaarlijk duo met de Spanjaard. Solbeche: een gouden duo voor trainer Erwin van de Looi.

Topclub Thesker

Als je scoort, moet je het goed doen. Dat is ongetwijfeld wat Stefan Thesker denkt. De Twentse captain maakte vorig seizoen na zijn rentree twee goals tegen AZ, scoorde een maand geleden tegen PSV tweemaal (waarvan één helaas in het eigen doel) én was tegen Ajax wederom tweemaal trefzeker. Met twee doelpunten voorkwam hij zondag een Amsterdamse zege en bezorgde hij FC Twente het eerste punt sinds 21 oktober. Als Thesker eenmaal scoort, weet je één ding zeker: er volgt nóg een treffer. En, oh ja: scoren doet Thesker alleen tegen een topclub.

Oh, oh, ADO

Op het klassieke 'Oh, oh, Den Haag' van Harrie Jekkers paste dit weekend beter het afkeurend 'Oh, oh, ADO'. Want waar de mannen van Alfons Groenendijk over het algemeen een prima indruk maken, was het tegen FC Groningen huilen met de spreekwoordelijke pet op. Het toppunt was toen Sheraldo Becker met bal en al pardoes over de zijlijn liep. Een 'complete offday', 'collectief falen', 'compleet door de ondergrens': ze kwamen allemaal voorbij. En ditmaal meer dan terecht. Wat dat betreft hadden ze beter een DVD'tje van Jekkers kunnen opzetten, dan viel er in elk geval nog iets te lachen zaterdagavond in Den Haag...

Wat er verder nog opviel:

Weer een blunderende NAC-goalie: 
Na Andries Noppert en Mark Birighitti koos Stijn Vreven voor de derde keer dit seizoen voor een andere doelman. Betrams keepte prima, al was dit een slippertje. De volgende keer doet hij vast langere noppen aan:


Een rappe Henk Veerman:


Hatzidiakos verbaast Van den Brom:

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 14 december 2017

  2. woensdag 13 december 2017