Ontslag Vlemmings verrast spelers van Go Ahead Eagles

4 december 2017, 10:39

De spelersgroep van Go Ahead Eagles is verrast door het ontslag van Leon Vlemmings. Volgens Sjoerd Overgoor waren de spelers niet ingelicht over het besluit van de clubleiding. Go Ahead Eagles communiceerde zondag dat het per direct afscheid nam van Vlemmings.

"In onze groepsapp is iedereen verrast", zegt Overgoor in De Stentor. "Niemand van ons is vooraf op de hoogte gebracht dat dit eraan zat te komen, al snappen wij ook wel dat de druk op de club en de trainer hoog was. De resultaten waren gewoon slecht en dan wordt de positie van de trainer wankel."

Go Ahead Eagles, dat degradeerde uit de Eredivisie, kent tot nu toe een heel teleurstellend seizoen in de Jupiler League. Kowet staat na zestien wedstrijden op de veertiende plaats. "Het is niet terecht dat Leon alleen de schuld krijgt. Op dit moment zou je het hele team kunnen ontslaan, zo slecht is het wel. Ik voel me best schuldig naar de trainer. Ik heb hem net nog een berichtje gestuurd en bedankt voor de prettige en leerzame samenwerking."

In de laatste jaren is De Adelaarshorst een waar trainerskerkhof geworden. Vlemmings is de vierde trainer in drie jaar tijd. Foeke Booy, Hans de Koning en interim-trainer Robert Maaskant waren nog niet lang geleden ook al werkzaam in Deventer.

"Go Ahead staat veertiende, ver beneden zijn stand. Dan wordt er een keer ingegrepen van hogerhand, dat weet je. Alleen is dit de zoveelste trainer die weer ontslagen wordt", zegt Xandro Schenk. "Dat is voor een club als Go Ahead niet goed. We willen bouwen aan de lange termijn. Maar op deze manier slaagt de club daar opnieuw niet in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen