Manchester City worstelt zich pas laat los van West Ham

3 december 2017, 19:11

Manchester City heeft zondag met hangen en wurgen West Ham United van zich afgeschud. The Citizens bogen in de tweede helft een achterstand om en wonnen met 2-1. Pas in de slotfase van de wedstrijd moesten The Hammers zich overgeven.

West Ham United was naar het Etihad Stadium gekomen om het vooral rustig aan te doen. Maar City legde zelf ook een van de slechtste helften van dit seizoen op de mat. Op slag van rust sloeg Pep Guardiola de schrik om het hart. Angelo Ogbonna kopte een hoekschop in de verre hoek. Doelman Ederson zat er nog aan met z'n handen, maar kon de verrassende achterstand niet voorkomen.

City trapte in de tweede helft het gas in. Nicolas Otamendi zorgde redelijk vlot voor de gelijkmaker, na goed voorbereidend werk van Gabriel Jesus. Het was wachten op de voorsprong van de koploper. Die viel pas in de 83ste minuut te noteren. Kevin De Bruyne legde de bal met veel gevoel achter de defensie van West Ham en David Silva (foto) werkte de bal vanuit een lastige positie achter Adrian.

In blessuretijd kwam City nog goed weg. Op aangeven van Marko Arnautovic had Diafra Sakho de gelijkmaker op z'n schoenen, maar hij had het vizier niet op het scherp. Het was het laatste wapenfeit. Door de 2-1 blijft City fier aan kop gaan, met acht punten voorsprong op stadsgenoot Manchester United.