Invaller De Jong helpt PSV aan nieuwe zege op Sparta

3 december 2017, 16:31   Bijgewerkt: 3 december 2017, 19:38

PSV is erin geslaagd om de perfecte reeks van negen overwinningen op rij goed te vervolgen. Ook Sparta werd in eigen huis verslagen, al ging dat net als in de voorgaande duels niet bepaald makkelijk (1-0). De Rotterdammers kregen al snel een aantal kansen, maar zagen invaller Luuk de Jong vlak na rust voor de enige treffer van de wedstrijd tekenen. Met deze zege is de zakelijkheid van de Eindhovenaren niet langer toeval te noemen.

De statistieken wezen op voorhand op een eenvoudige en doelpuntrijke middag voor PSV. Sparta won dit seizoen nog geen uitwedstrijd, terwijl de koploper alleen nog maar averij opliep in Friesland. Dat duel tegen Heerenveen (2-0) dateert al weer van begin september. Daarna zette het elftal van Phillip Cocu een imponerende reeks neer van maar liefst negen gewonnen wedstrijden op rij.

Het leidde met name in de eerste helft tot schietkansen voor Ryan Sanusi en diezelfde Duarte. Ook Robert Muhren was dicht bij een treffer, maar zag een goede voorzet op het laatste moment aangeraakt worden door PSV-verdediger Daniel Schwaab. Ondanks de mogelijkheden voor Sparta hadden er ook al goals aan de andere kant kunnen vallen, maar Roy Kortsmit liet zich op meerdere pogingen van Jurgen Locadia niet zomaar passeren.

In het laatste halfuur bleek Sparta niet meer bij machte om PSV pijn te doen, ook al verzuimde de koploper om uit te lopen. Aanvoerder Marco van Ginkel raakte de lat, terwijl rechtsback Santiago Arias ook nog gevaarlijk was. Maar de 1-0 van De Jong bleek genoeg voor de tiende overwinning op rij. Hierdoor is het verschil met achtervolger AZ negen punten en met Ajax zelfs tien punten. Volgend weekend wacht Ajax - PSV. Kunnen de Eindhovenaren dan ook zo zakelijk blijven spelen?

[photo,110583,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen