Steijn verwijt zijn spelers niets na nederlaag tegen AZ

3 december 2017, 15:32

Maurice Steijn is ondanks de 0-2 nederlaag van zijn ploeg tegen AZ tevreden. De coach kan zijn spelers niets verwijten en is te spreken over het niveau dat VVV-Venlo zondagmiddag in eigen huis haalde. "Alleen in de eerste helft moeten we scoren", oordeelde de trainer.

"De eerste helft konden we AZ prima partij bieden. We hadden zelfs misschien wel de beste kansen", vond Steijn tegenover FOX Sports. "Dan weet je dat je een doelpunt moet maken, omdat AZ heel geduldig wacht op de kansen. En tot de openingsgoal heeft onze keeper eigenlijk niets te doen gehad… Maar als je de kansen zelf niet maakt, dan krijg je hem uiteindelijk tegen."

Dat uitgerekend Ralf Seuntjens de bal vanuit een hoekschop in eigen doel werkte, vond de coach lullig voor zijn speler. "Hij deed net een stap naar te veel rechts, waardoor hij uit balans was. Misschien moet hij er dan eigenlijk wel afblijven als je er net niet meer bij kan. Maar goed, hij staat al jaren op die plek bij corners en heeft heel veel ballen weggekopt. Ik verwijt hem niets."

Uiteindelijk waren de drie punten voor AZ, dat daardoor op de tweede plaats in de Eredivisie komt te staan. En dat is niet gek. Steijn: "AZ is een goede ploeg, die heel veel geduld kan opbrengen. Ze staan terecht in de top drie. En het is voor ons ook weer een compliment dat we het ze zo lang moeilijk maken. We hebben weer laten zien een aanwinst te zijn voor de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen