Broederstrijd in Venlo eindigt in het voordeel van AZ

3 december 2017, 14:34   Bijgewerkt: 3 december 2017, 16:37

Een weinig voorkomend verschijnsel zondagmiddag bij de wedstrijd VVV Venlo tegen AZ, waar maar liefst twee paar broers aan de aftrap verschenen. Ralf en Mats Seuntjens namen het tegen elkaar op namens respectievelijk VVV-Venlo en AZ, terwijl Vito en Delano van Crooij samen ten strijde trokken in Venlose dienst. Het was Mats Seuntjens die met AZ aan het langste eind trok en daar mocht hij zijn broer wel voor bedanken, want Ralf zette met een eigen goal de openingstreffer op het scorebord. Het werd uiteindelijk 0-2, waardoor AZ naar plaats twee is geklommen.

Toch liet AZ zich ook niet ongemoeid. De ploeg had een aantal behoorlijke combinaties in huis, maar kwam er in de eindfase van die aanvallen niet doorheen bij VVV. Een standaardsituatie leek uiteindelijk de ban te breken voor de manschappen van Van den Brom, maar Bas Nijhuis besliste anders. Teun Koopmeiners leek zijn vrije trap op het hoofd van een ploeggenoot te willen leggen, maar tot ieders verbazing verdween de bal achter doelman Delano van Crooij. De keeper, die zijn Eredivisiedebuut maakte vanwege ziekte bij Lars Unnerstall, kreeg echter hulp van arbiter Bas Nijhuis, die een duwfout van Alireza Jahanbakhsh had waargenomen. De beide ploegen zochten dus met 0-0 de kleedkamers weer op en moesten in het tweede bedrijf op zoek naar een ander recept voor succes.

VVV zette nog wel even aan met opportunistisch spel, maar Pantelis Hatzidiakos maakte met een doffe knal een einde aan alle Venlose aspiraties: 0-2. De zege van AZ zorgt ervoor dat men over streekgenoot Ajax heen klimt en tweede staat, met zes overwinningen op een rij. VVV zakt een plaatstje en staat dertiende.

[photo,110572,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen