FC Köln ontslaat trainer Stöger na vier jaar vanwege laatste plaats

3 december 2017, 12:52

Peter Stöger is ontslagen als trainer van 1. FC Köln. De hekkensluiter van de Bundesliga won nog geen competitiewedstrijd dit seizoen en dat is de oefenmeester fataal geworden. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

De coach kreeg lang het vertrouwen van de clubleiding, mede omdat hij de afgelopen vier jaar uitstekend presteerde met Die Geißböcke. Vorig jaar werd zelfs de Europa League nog gehaald, waarin het in de poule met onder andere Arsenal kwam. Daarin maakt het overigens met één duel te gaan nog wel kans op het bereiken van de volgende ronde. Stefan Ruthenbeck neemt tot de winterstop de honneurs waar en zal zich komende week moeten zich te kwalificeren.

"Ik heb Köln in mijn hart gesloten en ik hoop van harte dat ze zich nog kunnen handhaven", aldus Stöger, die vrijdag al hoorde dat het duel met Schalke 04 (1-1) zijn laatste wedstrijd zou zijn. "Maar we wilden ons concentreren op die wedstrijd, daarom komt het nu pas naar buiten." Stöger pakte met zijn ploeg pas het derde punt van de competitie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen