Slordig Feyenoord wint met minimale cijfers van Vitesse

Slordig Feyenoord wint met minimale cijfers van Vitesse

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 december 2017 – Overtuigend was het zeker niet, maar Feyenoord heeft in eigen huis Vitesse weten te verslaan: 1-0. Een vroeg doelpunt van Nicolai Jørgensen was genoeg om sinds eind augustus eindelijk weer eens in de Kuip een eredivisiewedstrijd te winnen. Ondanks dat Feyenoord zeer slordig was, kreeg Vitesse vooral in de tweede helft niks klaargespeeld. Het enige smetje voor de Rotterdammers was het uitvallen van aanvoerder Karim El Ahmadi met een knieblessure.

De laatste thuiszege van Feyenoord in de Eredivisie dateerde van eind augustus, het was alleen in de beker twee keer juichend van het veld gestapt in de tussentijd. Hoog tijd dus dat het trouwe legioen weer eens een competitiezege mocht aanschouwen. Wie weet had de overwinning op Groningen vorige week (0-2) weer wat vertrouwen gegeven, nadat sinds 1 oktober geen eredivisieduel meer was gewonnen. Om die zege in het hoge noorden kracht bij te geven, moest er vanavond worden gewonnen. Op welke manier maakte niet uit.

Vastbesloten om er wat van te gaan maken, was Feyenoord vanaf de aftrap zeer fel. Het hielp mee dat Vitesse erg slecht aan het duel begon en daardoor lag de 1-0 al vroeg in het doel. Sofyan Amrabat stak het halve veld over, combineerde met Steven Berghuis en legde de bal uiteindelijk breed op Nicolai Jørgensen, die in een leeg doel raak kon schieten. Remko Pasveer was zijn doel uitgekomen om Amrabat af te stoppen, maar kwam te laat.

Het was een begin van een zeer open eerste helft, waarin beide ploegen kansen kregen om te scoren. Het was een wonder dat het toch bij één doelpunt bleef. Namens Feyenoord waren Jørgensen, Sam Larsson en Tonny Vilhena dichtbij een succes, terwijl aan de overkant Tim Matavz, Milot Rashica en Navarone Foor Feyenoord-keeper Brad Jones nog tot een aantal reddingen dwongen.

De vele kansen waren met name te wijten aan een foutenfestival bij de beide achterste linies. Het spel was voornamelijk slordig, waardoor er op sommige momenten opeens ruimtes en dus kansen ontstonden. Ook scheidsrechter Pol van Boekel deelde in de mineur, hij had zowel aan Feyenoord als Vitesse een strafschop toe kunnen kennen. Rashica werd in de rug gelopen, Vilhena aangetikt.

De tweede helft bood een stuk minder spektakel. Feyenoord wilde wel, maar was te slordig om tot echt grote kansen te komen. Pas in de slotfase kwamen er kansen op de 2-0, maar Jørgensen en Larsson waren opnieuw niet trefzeker. Vitesse daarentegen liet helemaal niets zien. Daarom ging keeper Jones al vroeg tijd rekken om kostbare secondes te pakken. Hij wist ook: hoe Feyenoord de drie punten zou pakken, interesseerde niemand.

De keeper wist uiteraard dat de 1-0 voorsprong ook zomaar uit handen kon worden gegeven, zoals tijdens de vorige thuiswedstrijd tegen VVV Venlo gebeurde. Maar Feyenoord had daarvan geleerd en stootte zich niet voor de tweede keer aan dezelfde steen. Opgelucht gingen de Rotterdammers van het veld, wetende dat de weg omhoog weer is ingezet. De vraag is echter hoe ernstig de blessure van El Ahmadi is, nadat hij na een duel ongelukkig neerkwam en een knieblessure opliep.

Reacties

gerelateerd