Faber: "Als we durven, kunnen we heel goed voetballen"

2 december 2017, 22:21

FC Groningen won zaterdagavond met 0-3 op bezoek bij ADO Den Haag. Trainer Ernest Faber stelde dat het een zeer belangrijke overwinning was voor het zelfvetrouwen van zijn ploeg. Na enkele nederlagen hoopt hij dat de stijgende lijn weer is ingezet.

Groningen kwam op slag van rust op voorsprong. Faber stelde dat bij het doelpunt van Ritsu Doan een beetje geluk kwam kijken. "Het zat vaak tegen, maar nu zat het een keer mee. Dat geeft toch hoop en opluchting dat het ons ook een keer meezit. Dan zie je ook direct wat je kunt doen. Dat is at we nodig hebben in deze fase", zegt de trainer in gesprek met FOX Sports. In de middenmoot staat alles dicht op elkaar in de Eredivisie. "Win je een paar keer dan sta je op plaats zes, maar verlies je drie keer dan sta je ineens onderaan. Het is flinterdun en daarom is het zo belangrijk dat je dit soort wedstrijden naar je toe haalt."

"Dit is gewoon een goede prestatie", vervolgt Faber, die zijn ploeg in de vorige vier duels slechts één keer zag winnen. "Dit is een goede uitzege en wat we hebben laten zien was ook goed. Dan is de sfeer direct beter en dat is belangrijk in aanloop naar de volgende duels. In de tweede helft laten we zien dat als we durven, we heel goed kunnen voetballen. Daarom is deze overwinning heel belangrijk voor het zelfvertrouwen zodat we tegen Roda JC hetzelfde kunnen laten zien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen