Nipte zege Monaco, ook Nice en Lille boeken overwinning

2 december 2017, 21:59

AS Monaco heeft optimaal weten te profiteren van het puntenverlies van koploper Paris Saint-Germain eerder op de dag. De nummer twee van de Ligue 1 had het niet gemakkelijk tegen laagvlieger Angers, maar won uiteindelijk toch met 1-0.

Het leek een makkelijke avond voor Monaco te gaan worden toen Radamel Falcao al na twee minuten de openingstreffer maakte. De aanvaller kopte raak op aangeven van Djibril Sidibe. Ook daarna waren de kansen vooral voor Monaco. De thuisploeg had maar liefst 77 procent balbezit en Falcao was enkele malen dichtbij zijn tweede treffer, maar de ploegen gingen rusten met een 1-0 tussenstand op het scorebord.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Monaco bleef proberen om de score uit te breiden, maar kreeg minder kansen dan voor rust. Angers wist echter ook niks terug te doen en daarom bleef het bij 1-0. Aan de kant van Monaco speelde Terence Kongolo negentig minuten. Het verschil tussen Monaco en PSG op de ranglijst is nu negen punten.

Nice-Metz

OGC Nice boekte, zonder de geblesseerde Wesley Sneijder, een vrij eenvoudige 3-1 zege op FC Metz. Het was Alassane Pléa die na 27 minuten spelen de score opende voor Nice. Twee minuten later kwam Metz dankzij een treffer van Nolan Roux echter weer op gelijke hoogte. 

Na rust slaagde Nice er pas in om zich te ontdoen van de hekkensluiter in de Ligue 1. Mario Balotelli zette Nice opnieuw op voorsprong. Zo'n twintig minuten voor tijd was Pléa opnieuw belangrijk voor Nice. Hij gaf de voorzet waaruit Allan Saint-Maximin de 3-1 kon maken. Nice is na de zege de nummer twaalf op de ranglijst.

Lille-Toulouse

Zonder de geblesseerde Anwar El Ghazi boekte Lille in eigen huis tegen Toulouse een nipte 1-0 overwinning. Nicolas Pepe opende na 63 minuten spelen de score. In de slotfase leek Toulouse nog gelijk te maken toen de bezoekers een strafschop toegewezen kregen. Andy Delort miste echter vanaf de stip. Lille staat daardoor niet langer in de degradatiezone, maar stijgt naar plek zeventien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen