Keizer over defensie: "Kwamen vaste afspraken niet na"

2 december 2017, 21:39

Ajax speelde zaterdagavond met 3-3 gelijk op bezoek bij FC Twente. Daardoor kan koploper PSV zondag op tien punten voorsprong komen te staan. Trainer Marcel Keizer was niet te spreken over de manier waarop zijn ploeg tot tweemaal toe een voorsprong uit handen gaf.

"Dit is een teleurstelling uiteraard", begint Keizer in gesprek met FOX Sports. "We hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld. We hebben drie goals gemaakt en kregen goede kansen, maar het was niet groots. Ik denk dat we het te makkelijk hebben weggegeven. Er zijn vaste afspraken bij standaardsituaties en die kwamen we niet na. Volgens mij lopen er jongens al naar achteren voor de bal getrapt is. Dat is gek."

Keizer haalde verdediger Maximilian Wöber in de rust naar de kant. "Hij had last van zijn hoofd en nek. Dus moest hij eruit", legt de trainer zijn keuze uit. Doelman André Onana, normaal gesproken één van de sterkhouders van de Amsterdammers, speelde één van zijn mindere wedstrijden tegen FC Twente. "Daar moet ik het met hem over hebben. De laatste weken was hij goed bezig en nu ging het iets minder."

Over een week staat de topper tegen PSV op het programma in de Johan Cruijff ArenA. "Daar hebben we het nog niet over gehad. We wisten dat ons eerst hier een zware klus te wachten stond. We hadden ons goed voorbereid, stonden met 0-2 voor en in de tweede helft hebben we het gewoon te slap weggegeven", besloot Keizer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen