Ruime zege Babel en Besiktas op koploper Galatasaray

2 december 2017, 19:28

Besiktas heeft zaterdagavond een 3-0 overwinning geboekt op koploper Galatasaray. Daardoor is het verschil tussen beide clubs op de ranglijst nog maar drie punten. Besiktas staat momenteel op de derde plaats in de Turkse Süper Lig.

Besiktas kwam in de laatste twee competitiewedstrijden niet tot scoren en speelde daardoor beide wedstrijden doelpuntloos gelijk. Tegen Galatasaray lukte het scoren in de eerste helft ook niet, maar de tweede helft was nog geen minuut onderweg toen de 1-0 viel. Cenk Tosun opende de score voor de thuisploeg.

Na de openingstreffer kreeg Besiktas meerdere kansen om de score verder uit te breiden. Zo kreeg Ryan Babel, die in de basis begon, een goede mogelijkheid en miste Ricardo Quaresma oog-in-oog met de doelman. Twintig minuten voor tijd viel de tweede treffer alsnog. Nadat een schot van Babel nog geblokkeerd werd, schoot Dusko Tosic vervolgens wel raak: 2-0. Het slotakkoord was vervolgens voor Alvaro Negredo. Hij bepaalde in de laatste minuut van de officiële speeltijd de eindstand op 3-0.

Door de overwinning van Besiktas is het verschil met koploper Galatasaray nog maar drie punten. Het verschil tussen Besiktas en nummer twee Istanbul Basaksehir is één punt, maar die club komt later dit weekend nog in actie.