Paris SG lijdt op bezoek bij Strasbourg eerste nederlaag

2 december 2017, 19:39

Na vijftien wedstrijden waarvan het er maar liefst dertien won, heeft Paris Saint-Germain voor de eerste keer dit seizoen een nederlaag geleden in de Franse competitie. De koploper ging zaterdag met 2-1 onderuit op bezoek bij Strasbourg, dat voorafgaand aan deze speelronde op doelsaldo boven de rode streep stond.

Nuno Da Costa kopte Strasbourg in de dertiende minuut op voorsprong, nadat hij vrij opdook voor het Paris SG-doel na een vrije trap van Dimitri Liénard. Paris SG, waar Marco Verratti en Edinson Cavani rust kregen en slechts invielen, kwam vlak voor rust langszij via Kylian Mbappé. Het supertalent tikte van dichtbij raak op aangeven van Adrien Rabiot.

In de tweede helft moest Paris SG alsnog haar meerdere erkennen in Strasbourg. In de 65ste minuut verlengde Nuno Da Costa de bal met zijn hoofd en omdat PSG nagenoeg op één lijn verdedigde, kon Stephane Bahoken op het doel van Alphonse Areola af. De Fransman bezegelde het lot van Paris SG met een harde en doeltreffende knal (2-1).

Ondanks het verlies heeft Paris SG nog een dikke voorsprong op de concurrentie. Het staat tien punten voor op nummer twee Olympique Marseille, dat wel nog een wedstrijd tegoed heeft.