Spurs ook niet langs Watford, Liverpool haalt uit bij Brighton

2 december 2017, 18:07   Bijgewerkt: 2 december 2017, 18:52

Tottenham Hotspur heeft voor de vierde keer op rij puntenverlies geleden in de Premier League. De ploeg van manager Mauricio Pochettino kwam zaterdag in de uitwedstrijd tegen Watford FC niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Liverpool haalde op visite bij Brighton & Hove Albion uit: het won met 1-5.

Na nederlagen tegen Arsenal en Leicester City en een remise tegen West Bromwich Albion bleef Tottenham in de uitwedstrijd tegen Watford op 1-1 steken. Son Heung-Min redde in de 25ste minuut het punt voor The Spurs na voorbereidend werk van oud-Ajacied Christian Eriksen. Christian Kabasele had Watford in de dertiende minuut aan de leiding gebracht.

Tottenham speelde vrijwel de volledige tweede helft met tien man. In de 52ste minuut kreeg Davinson Sánchez, die afgelopen zomer werd overgenomen van Ajax, een directe rode kaart omdat hij zijn elleboog in het gezicht van voormalig Ajax-target Richarlison had geplant. Marvin Zeegelaar stond in de basis bij Watford, Daryl Janmaat bleef op de bank. Dat laatste gold aan de kant van Tottenham voor Michel Vorm.

Liverpool op schot

Emre Can en Roberto Firmino waren in respectievelijk de dertigste en 31ste minuut trefzeker voor Liverpool, waarmee zij hun werkgever op een 0-2 voorsprong zetten in het uitduel met Brighton. Beide spelers scoorden op aangeven van Philippe Coutinho. Liverpool, met Georginio Wijnaldum in de basis, liep vlak na rust uit naar 0-3 dankzij de tweede goal van Firmino.

Brighton deed drie minuten na de 0-3 iets terug in de vorm van een benutte penalty van Glenn Murray (1-3), maar een ommekeer voor de werkgever van basisspeler Davy Pröpper en bankzitter Tim Krul zat er niet in. In de slotfase liep Liverpool door toedoen van Coutinho en Lewis Dunk (eigen goal) zelfs nog uit naar een 1-5 overwinning.

Na de tot dusver gespeelde duels in de vijftiende speelronde van de Premier League gaat Manchester City met veertig punten aan kop. Manchester United en Chelsea delen met 32 punten de tweede plek, maar Manchester City en Manchester United hebben allebei nog een duel tegoed. Manchester United speelt later zaterdagavond (aftrap 18.30 uur) de kraker bij Arsenal, Manchester City ontvangt zondag West Ham United. Liverpool is met 29 punten de nummer vier, gevolgd door Arsenal (28 punten), Tottenham en Burnley FC (beide 25 punten). Burnley verloor zaterdag met 1-0 bij Leicester City, door een tegengoal van Demarai Gray in de zesde minuut.

Goed begin Allardyce bij Everton

Everton won haar eerste wedstrijd onder leiding van manager Sam Allardyce, die in de wedstrijdselectie geen plaats had voor Davy Klaassen, met 2-0 van Huddersfield Town. Gylfi Sigurdsson en Dominic Calvert-Lewin maakten in de tweede helft het verschil voor de formatie uit Liverpool, waar Cuco Martina tot de eerste elf behoorde en Maarten Stekelenburg geblesseerd toekeek. Bij Huddersfield ontbrak Rajiv van La Parra vanwege een schorsing. Met Patrick van Aanholt, Timothy Fosu-Mensah en Jairo Riedewald op de bank speelde Crystal Palace met 0-0 gelijk bij West Bromwich Albion.

Stoke City was thuis met 2-1 te sterk voor Swansea City. De bezoekers kwamen in de derde minuut via voormalig Vitesse-speler Wilfried Bony op 0-1, maar Xherdan Shaqiri en Mame Diouf zorgden tussen de 36ste en veertigste minuut voor de ommekeer namens Stoke. Erik Pieters en Bruno Martins Indi verschenen aan de aftrap bij de gastheer, Ibrahim Afellay viel in. Swansea speelde met Mike van der Hoorn en Leroy Fer bij de eerste elf, Luciano Narsingh en keeper Erwin Mulder zaten niet bij de selectie.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!