Bosz gelijk bij Leverkusen-tiental, Bayern klopt Hannover

2 december 2017, 17:35

Peter Bosz is met Borussia Dortmund voor de zevende keer op rij niet tot winst gekomen in de Bundesliga. De Nederlandse oefenmeester sloot zaterdag met BVB de lastige uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen af op 1-1. Ondanks een tegengoal van Charlison Benschop won Bayern München in de eigen Allianz Arena met 3-1 van Hannover 96, RB Leipzig verloor met 4-0 bij 1899 Hoffenheim.

Door de resultaten tot dusver in de veertiende speelronde van de Duitse competitie gaat Bayern nu met 32 punten aan kop. De titelverdediger heeft zes punten meer dan nummer twee RB Leipzig, dat later dit weekend gepasseerd kan worden door Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach. Die twee teams hebben met een duel minder gespeeld 24 punten en staan daarmee gedeeld derde. Dortmund staat nu zesde met 22 punten, één punt minder dan nummer vijf Hoffenheim heeft.

Dortmund gelijk bij Leverkusen

Met slechts twee punten uit de laatste zes wedstrijden en coach Peter Bosz onder druk was Dortmund wel weer eens toe aan een overwinning. BVB leek vorige week drie punten te gaan pakken, maar na een flitsende eerste helft gaf het in de derby tegen Schalke 04 een 4-0 voorsprong uit handen (4-4).

Op visite bij Leverkusen kwam Dortmund na een half uur op achterstand, na een vlijmscherpe counter. Terwijl hij zich nog op eigen helft bevond en derhalve geen buitenspel stond, werd Kevin Volland diep gestuurd door Kai Havertz. Volland omspeelde vervolgens de uitgekomen Dortmund-goalie Roman Bürki, waarna hij de bal in het lege doel schoof.

Vier minuten voor rust was er goed nieuws voor Dortmund en Bosz: Leverkusen-speler Wendell werd met een directe en terechte rode kaart van het veld gestuurd omdat hij in duel met Gonzalo Castro inkwam met een gestrekt been en de enkel van zijn tegenstander raakte, terwijl de bal al niet meer in de buurt was. Ondanks de man-meer-situatie wist Dortmund de score niet meer te kantelen, al kwam het in de 73ste minuut via Andriy Yarmolenko nog wel op gelijke hoogte. De Oekraïner scoorde op aangeven van André Schürrle. Raphaël Guerreiro kreeg in de slotfase nog een mooie kans op de 1-2, maar zijn poging werd geblokt door Sven Bender.

Bayern overleeft tegengoal Benschop

Bayern leek een gemakkelijke middag tegemoet te gaan tegen promovendus Hannover 96. De thuisploeg kwam al binnen zeventien minuten op 1-0. Arturo Vidal, die eerder al de paal had geraakt, opende de score met een kopbal na een voorzet van Thomas Müller vanaf rechts. Robert Lewandowski kreeg zijn voet niet meer tegen de bal, maar dat hoefde ook niet: de inzet van Vidal verdween in één keer in het doel.

Acht minuten later dacht Bayern, waar Arjen Robben afwezig was, op 2-0 te komen. Lewandowski tikte de bal, opnieuw na een voorzet van Müller vanaf rechts, in twee instanties over de doellijn. De Poolse goalgetter stond echter nipt buitenspel, zo werd duidelijk na tussenkomst van de video-arbitrage. Een minuut later kreeg Hannover aan de andere kant een strafschop.

Bayern-keeper Sven Ulreich haalde Felix Klaus onderuit en de bal ging terecht op de stip. Niclas Füllkrug zette zich achter de bal en passeerde Ulreich, maar de 1-1 werd afgekeurd omdat een deel van de Hannover-spelers te vroeg kwam inlopen. Daarom moest de penalty opnieuw worden genomen en ditmaal kwam Ulreich met een redding als winnaar uit de strijd. In de 35ste minuut kwam Hannover dan toch langszij. Benschop, oud-speler van RKC Waalwijk en AZ, kopte raak uit een corner van Klaus. Kingsley Coman zorgde er in de 67ste minuut met de 2-1 voor dat Bayern toch aan puntenverlies ontsnapte. In de slotfase werd het door een benutte penalty van Lewandowski zelfs nog 3-1.

Leipzig krijgt pak rammel

Op bezoek bij subtopper 1899 Hoffenheim ging RB Leipzig, de nummer twee van de ranglijst, hard onderuit. Die Roten Bullen kregen met 4-0 op de broek. Nadiem Amiri bracht Hoffenheim in de dertiende minuut aan de leiding met een schot in de verre hoek na een counter. Serge Gnabry voerde in de eerste zeventien minuten van de tweede helft met twee goals de score van 1-0 eigenhandig op tot 3-0.

In de 52ste minuut scoorde Gnabry na een lange pass van achteruit van Kevin Akpoguma, tien minuten later trof hij weergaloos doel met een schot van veertig meter afstand. Voormalig sc Heerenveen-speler Mark Uth legde in de slotfase de eindscore vast op 4-0 in het voordeel van Hoffenheim.

Overige uitslagen:

FSV Mainz 05 - FC Augsburg 1-3

Werder Bremen - VfB Stuttgart 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen