Barcelona bijt zich in aantrekkelijk duel stuk op Celta de Vigo

2 december 2017, 15:04

Voor de tweede week op rij heeft FC Barcelona puntenverlies geleden in La Liga. Nadat de koploper vorige week gelijkspeelde bij Valencia, heeft het team van Ernesto Valverde zaterdag een misstap gemaakt in het eigen Camp Nou. Tegen Celta de Vigo, dat er een mooie wedstrijd van maakte, eindigde het in een 2-2 gelijkspel.

Vorige week hield Barcelona gelijke tred met Valencia in een intense kraker in de Sinaasappelstad (1-1). Vandaag (zaterdag) is de koploper er wederom niet in geslaagd om een wedstrijd in de competitie te winnen. Dat had de ploeg mede te danken aan een slappe start, waarmee het de nummer negen van de ranglijst in het zadel hielp. Na een scherpe counter werkte Iago Aspas de bal in de twintigste minuut tegen de touwen. Lang kon Celta echter niet genieten van die voorsprong. Twee minuten later was het namelijk alweer gelijk. Lionel Messi hielp Barcelona terug in het duel door laag binnen te schuiven.

Dat gebeurde in een fase waarin de Argentijnse superster de touwtjes stevig in handen nam. Hij zette de lijnen uit, maakte geweldige acties en strooide met schitterende steekballen. Het was zaterdag weer ouderwets genieten van de fantastische balvirtuoos. Verwonderlijk was het dan ook niet dat Messi een hoofdrol vertolkte bij de 2-1 van Luis Suárez in de 62ste minuut. Messi combineerde vlot met Jordi Alba, die op zijn beurt een niet te missen kans bood aan de Uruguayaan.

Barcelona trok het duel zodoende naar zich toe, maar liet Celta toch terug in de wedstrijd komen. Tien minuten daarna troefde Aspas verdediger Samuel Umtiti af in een duel aan de zijlijn, waarbij laatstgenoemde geblesseerd raakte. Daardoor had Aspas een vrije doortocht en kon hij collega-aanvaller Maxi Gomez bedienen. De aanvaller bleef koel en schoot de bal in de lange hoek binnen. Die treffer betekende alweer zijn zevende goal van dit seizoen.

In een poging om het duel alsnog te winnen gooide Valverde met Paco Alcacer een extra aanvaller binnen de lijnen. Het mocht echter niet baten. Barcelona kreeg nog enkele kansen, onder meer Messi was dichtbij met een kopbal, maar kon puntenverlies niet voorkomen. Valencia kan zondag daardoor op twee punten van Barcelona komen, als het wint bij Getafe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen