Ten Cate over Van Breukelen: "Een speelbal van anderen"

2 december 2017, 10:37

Na het ontslag van Danny Blind had Henk ten Cate goede papier om de nieuwe bondscoach van Oranje te worden, maar de ervaren coach greep toch naast een dienstverband bij de KNVB. Ten Cate is niet zozeer gefrustreerd door toenmalig directeur Hans van Breukelen, maar meer door de bond.

In conclaaf met De Telegraaf gaat Ten Cate in op de situatie bij de KNVB. "Hans van Breukelen (technisch directeur, red.) en Jean Paul Decossaux (interim-algemeen directeur) heb ik nooit meer gesproken. Van Breukelen en ik zijn slachtoffer, terwijl de grote regisseur Decossaux buiten schot is gebleven. Heb jij dat interview in De Volkskrant gelezen dat hij Van Breukelen een mes in zijn rug stak? Ik wist niet wat ik zag. Al deed hij dat tijdens die hilarische persconferentie ook al", stelt Ten Cate.

Toch weigert de 62-jarige Amsterdammer om alle schuld op het bordje van Van Breukelen te leggen. "Ondanks het feit dat hij niet zulke leuke dingen over me heeft gezegd, geloof ik nog steeds in de integriteit van Van Breukelen. Maar hij was een speelbal van anderen. Hij is geen slechte kerel, alleen bezweken onder de druk. De KNVB hoeft bij mij in elk geval nooit meer aan te kloppen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen