Higuain goud waard voor Juventus en dompelt Napoli in rouw

1 december 2017, 22:43

Nota bene Gonzalo Higuain heeft vrijdag de Italiaanse topper tussen Napoli en Juventus beslist in het voordeel van de Oude Dame. Dankzij het enige doelpunt is Juventus helemaal terug in de titelstrijd en dreigt Napoli de koppositie te verliezen aan Internazionale.

Higuain, in zijn drie seizoen in Napels 92 keer trefzeker voor i Partenopei, was het eindstation van een perfecte omschakeling. In de 13e min ontsnapte de Argentijnse spits aan de aandacht en dat werd gezien door Paulo Dybala, die met een perfect afgemeten pass zijn ploeggenoot bediende. Even daarvoor had Pepe Reina met zijn schouder Higuain nog van scoren afgehouden.

Voor Juventus was Medhi Benatia vervolgens dichtbij een verdubbeling van de voorsprong, maar hij schoot over. Aan de andere kant was Lorenzo Insigne de gevaarlijke man met een schot en een kopbal, maar trad Gianluigi Buffon goed op. Napoli had absoluut goede bedoelingen om de gelijkmaker te forceren, maar vond in de eerste helft geen gaatje.

In de tweede helft drong Napoli verder aan. Mogelijkheden waren er voldoende, met name voor Insigne en José Callejon. Onder meer Buffon en Giorgio Chiellini zaten de 1-1 in de weg. Het inschakelen van de VAR hielp Napoli ook niet. De thuisploeg schreeuwde om een strafschop na een duel tussen Chiellini en Dries Mertens, maar arbiter Daniele Orsato wuifde die roep tot twee keer weg. Aan Turijnse zijde schoot Blaise Matuidi het heerlijke topper bijna in het slot, maar Reina redde knap.

Na negentig minuten was Higuain na negentig minuten matchwinner. Het zijn enorm belangrijke punten voor Juventus, dat Napoli tot een punt is genaderd. De Napolitanen kunnen de eerste plaats kwijtraken als Internazionale zondag wint van Chievo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen