NEC en Cambuur winnen, ellende Go Ahead houdt aan

1 december 2017, 21:56

NEC en Jong Ajax hebben vrijdag beide een eenvoudig overwinning geboekt in de Jupiler League. Vreugde was er ook bij het geplaagde SC Cambuur, dat een onrustige week positief afsloot na het ontslag van Marinus Dijkhuizen. Go Ahead Eagles blijft in de diepe ellende zitten.

NEC - FC Dordrecht 6-0

Steeven Langil was de grote man aan Nijmeegse zijde. Hij maakte een hattrick. De Franse aanvaller benutte twee strafschoppen en scoorde op goed aangeven van Mart Dijkstra. De allermooiste goal kwam op naam van talent Ferdi Kadioglu, die een vrije trap prachtig raak schoot. Jordan Larsson was de maker van de vroeg openingstreffer, Anass Achahbar maakte de zesde en de laatste. NEC blijft koploper, met vier punten meer dan Jong Ajax.

SC Cambuur – Telstar 2-1

Cambuur beleefde een vervelende week met het ontslag van trainer Dijkhuizen. De Leeuwarders startten sterk, maar Telstar nam het heft meer in handen. De bezoekers waren dicht bij een doelpunt. Andrija Novakovich raakte de paal, en Melvin Platje schoot over. De voorsprong voor Telstar kwam na rust op het scorebord. Mo Hamdaoui trok naar binnen en krulde de bal in het doel. Het was aan Novakovich te danken dat Cambuur in de wedstrijd bleef, gezien de kansen die hij miste. Cambuur profiteerde daarvan via invaller Furdjel Narsingh. De thuisploeg pakte ook nog de volle buit door een benutte strafschop van Ricardo Kip.

MVV - Jong Ajax 0-4

Jong Ajax was heer en meester in Maastricht. Uitblinker was Kaj Sierhuis, de spits die pas zijn tweede basisplaats had. Het vertrouwen betaalde negentienjarig Sierhuis in volle pond terug. Hij maakte twee echte spitsengoals. De 0-1 maakte Sierhuis met een klassieke volley, de tweede Amsterdamse treffer legde hij met een kopbal in het doel van MVV. Zian Flemming zorgde nog voor de 0-3 en 0-4

FC Den Bosch - Go Ahead Eagles 3-0

Go Ahead Eagles blijft in de ellende zitten. De ploeg van Leon Vlemmings was een stuurloos schip op bezoek bij FC Den Bosch. Go Ahead kwam op achterstand door twee doelpunten van Jort van der Sande. Bij de 1-0 was hij attent bij bijna een wereldgoal. Een schot van ver werd over Sonny Stevens geschoten, maar bracht de lat nog redding. In de rebound schoot Van der Sande alsnog raak. Niek Vossebelt maakte nog voor rust de 3-0. Go Ahead Eagles blijft teleurstellend veertiende staan.

De Graafschap - Jong AZ 1-0

Na Lionel Messi tegen Valencia kende ook De Graafschap - Jong AZ een 'spookdoelpunt. Een vrije trap van Daryl van Mieghem leek over de lijn, maar de treffer werd niet toegekend. Van Mieghem kreeg alsnog zijn goal. Hij profiteerde van een enorme blunder van doelman Nick Olij. De sluitpost liet een schot lost en zag Van Mieghem binnentikken. Het was na negentig minuten een dure fout.